Άμεση Καταβολή Των Μισθών Μας! Καμία Ανοχή Στην Praksis!

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις ΜΚΟ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας,  καταγγέλλει τη ΜΚΟ PRAKSIS, που έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους μέσα στο καλοκαίρι, καθώς δεν έχει καταβάλει ακόμα τη μισθοδοσία Ιουλίου, ενώ δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα καταβληθεί αυτή του Αυγούστου.

Από τον Ιανουάριο του 2018 η PRAKSIS συνεχίζει την ίδια απαράδεκτη τακτική, με την καταβολή της μισθοδοσίας να γίνεται με «έναντι», αγνοώντας ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, δείχνοντας το “φιλάνθρωπο” και “κοινωνικό” της πρόσωπο.

Η διοίκηση της PRAKSIS, παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, εξακολουθεί να αφήνει άλυτα μια σειρά από ζητήματα στους χώρους εργασίας, με πρώτο και κύριο αυτό της καταβολής των δεδουλευμένων.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και σε μια σειρά από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως αυτό της μη τήρησης της πενθήμερης εργασίας, των υπερωριών, των «on call» βαρδιών (λόγω έλλειψης προσωπικού), της ανασφάλειας για τη συνέχιση των προγραμμάτων.

Την ίδια στιγμή τα ασυνόδευτα ανήλικα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, αφού οι ξενώνες είναι εντελώς υποστελεχωμένοι και οι παροχές μειώνονται συνεχώς ακόμα και στα στοιχειώδη.

Η ΜΚΟ κατηγορεί το υπουργείο προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να αποκρύψει τις τόσο τις δικές της ευθύνες όσο και της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τις ΜΚΟ σε επίσημους συνεργάτες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τους έχει παραδώσει τη φροντίδα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, δίνοντάς τους ζεστό χρήμα και ελευθερία κινήσεων για να κερδοφορούν πάνω στη δυστυχία τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω εξαπάτησης των εργαζομένων, σε κάθε παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε κάθε προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και αποπροσανατολισμού στηριζόμενου στη δήθεν «φιλανθρωπία», τον «ανθρωπισμό», τον «εθελοντισμό».

Καλούμε τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, στις 12.00,  στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ PRAKSIS, Στουρνάρη 57, Αθήνα.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων
  • Τήρηση της 5νθημερης εργασίας
  • Να σταματήσει η ανάθεση καθηκόντων πέραν της ειδικότητας και του αντικειμένου των