Γενική Συνέλευση, Σάββατο 13 Απρίλη, 10:00 πμ, στο ΕΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, 10:00 πμ

(Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνης)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες των συνεδρίων παρωδία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και στη ΓΣΕΕ.  Παρακολουθούμε τον εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας, της ιστορίας του κινήματος και των αγώνων της εργατικής τάξης, με την κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία (ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να έχει την αποκλειστική ευθύνη. 

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι, μαζί με συναδέλφους  από σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δώσαμε και δίνουμε το παρόν στη μάχη για να πραγματοποιηθούν συνέδρια εργατών και όχι εργοδοτών, για να συζητηθεί η πείρα και οι εξελίξεις από τους εργασιακούς μας χώρους.

Για να οργανωθούν αγώνες με τα προβλήματα μας στο επίκεντρο, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επιδείνωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, το μεροκάματο-χαρτζιλίκι, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την απληρωσιά, το άγριο πετσόκομμα των συντάξεων, τη λεηλασία του εισοδήματος μας με την υπερφορολόγηση, το χαράτσωμα, τους πλειστηριασμούς.

Για τους εργατοπατέρες σε ΟΙΥΕ – ΓΣΕΕ αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Το μοναδικό τους μέλημα ήταν και είναι να προχωρήσουν σε συνέδρια μηχανισμών και πλαστών συσχετισμών,με ασφαλίτες και μπράβους, με νομιμοποίηση λαθροχειριών και συνέδρων μαϊμού, βάζοντας διευθυντικά στελέχη και εργοδότες ως αντιπροσώπους εργαζομένων, με στόχο να αλώσουν από τα μέσα το εργατικό κίνημα, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αυτή είναι η συνδικαλιστική μαφία, που λειτουργεί ως εντολοδόχος του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεων του. Είναι απούσα από τα καθημερινά μας προβλήματα και τις αγωνίες. Τρώει και πίνει με χρήματα των εργαζόμενων σε πεντάστερα ξενοδοχεία  και η μόνη της αγωνιά είναι να στρογγυλοκάθεται  σε καρέκλες και να διαμορφώνει συσχετισμούς υπέρ του κεφαλαίου μέσα στα σωματεία.

Για αυτό υπογράφει με χέρια και με ποδιά ό,τι της φέρνει η μεγαλοεργοδοσία στα τραπέζια των «κοινωνικών διαλόγων». Για αυτό δεν οργανώνει εργατικούς αγώνες, δεν πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων, στη μαζικοποίηση της ταξικής πάλης, δεν βάζει μπροστά τα εργατικά συμφέροντα. Αντίθετα, φοράει με θράσος το θεσμικό προσωπείο του εκπροσώπου των εργαζομένων, για να παζαρεύει τη ζωή μας με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Ως Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας έχουμε μια ξεκάθαρη απαίτηση:

Δεν ανεχόμαστε να είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία που ανήκουμε ένας εργοδότης, με συμμετοχή σε Ανώνυμες Εταιρείες και σε έναν λαβύρινθο offshore εταιρειών. Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν ή να ψηφίζουν στα σωματεία διευθυντικά στελέχη, τα golden boys των μεγάλων πολυεθνικών.

Να γίνουν συνέδρια που θα είναι πραγματικά εργατικά, χωρίς νόθους και εργοδότες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να γίνουν τώρα μέλη του σωματείου συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, οργανώνουμε την πάλη μας για ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς για όλους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ -Κανείς κάτω από 751€ – Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους – Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας – Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς – Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας – Φοιτητικές άδειες με αποδοχές.