Για τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, 22 Μάρτη 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της 22 Μάρτη, 2017.
Ειδικά ευχαριστούμε τους συναδέλφους που έδωσαν το παρόν ερχόμενοι κατευθείαν μετά από ώρες δουλειάς, γονείς κτλ που διέθεσαν το χρόνο τους για να συναντηθούμε, να μιλήσουμε και όλοι μαζί να αποφασίσουμε για τη δράση του Σωματείου μας.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, η Γενική Συνέλευση του σωματείου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων από μικρά γραφεία, πολυεθνικές εταιρείες, σεκιούριτι, ανέργους κ.α. με σημαντική συμμετοχή μεγάλου αριθμού νέων εργαζομένων που πρόσφατα έγιναν μέλη του σωματείου, καθώς και γυναικών.Η Συνέλευση είχε κύριο θέμα την ενημέρωση και την προετοιμασία των εργαζομένων για τις εξελίξεις, τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν Κυβέρνηση και Κουαρτέτο. Επίσης βασικά θέματα που απασχόλησαν είναι η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, με κύριο χαρακτηριστικό τις καθημερινές καταγγελίες εργαζομένων για χρωστούμενα με οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τρομοκρατία και αυταρχισμός εναλλάσσονται με ένα υποκριτικό «οικογενειακό» κλίμα, ανάλογα τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Σε αυτές τις συνθήκες σημαντικό ζήτημα είναι η ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης, της στήριξης των αγώνων που αναπτύσσονται.
Το ΔΣ του Σωματείου, για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μοίρασε την μπροσούρα του ΠΑΜΕ με τα υλικά της αντίστοιχης ημερίδας.
Επίσης, προβαλλόντουσαν εικόνες από τη δράση του Σωματείου τις δεκαετίες του 80 και 90, μέρος του πολύτιμου, ιστορικού αρχείου του. 
Η Συνέλευση του Σωματείου αποφάσισε:
  • Καθημερινή ενημέρωση και προετοιμασία των εργαζομένων για Απεργιακή Απάντηση στα Νέα Βάρβαρα Μέτρα με καλύτερη παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, με εξορμήσεις, ανακοινώσεις, συσκέψεις
  • Συμμετοχή του Σωματείου στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη
  • Ψηφιοποίηση του υπάρχοντος Αρχείου του Σωματείου και του Καταστατικού του. Επιπλέον συγκέντρωση υλικού και μαρτυριών από παλιούς συναδέλφου
  • Σταθερή Ενημέρωση του σάιτ του Σωματείου και ηλεκτρονική ενημέρωση των μελών
  • Την οικονομική Ενίσχυση των Συναδέλφων στα Σουπερ Μάρκετ ΚΑΡΥΠΙΔΗ, για την στήριξη των οποίων συγκεντρώθηκαν ήδη κάποια χρήματα 
  • Δράση του Σωματείου ενάντια στα φαινόμενα απληρωσιάς, για τη στήριξη και οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο