Για Τη Στάση Εργασίας Στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα Και Το Πάγωμα Των Απολύσεων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους εργαζόμενους στις δομές και τα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που συμμετείχαν στη συντριπτική τους πλειονότητα στην χθεσινή 3ωρη στάση εργασίας και την απεργιακή συγκέντρωση, με αίτημα την επαναπρόσληψη των  4 απολυμένων συναδέλφων μας. Αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη συμβολή του Συνδέσμου έδωσαν τη μάχη τόσο της οργάνωσης όσο και της περιφρούρησης της κινητοποίησης τους. Χαιρετίζουμε, επίσης, τους συναδέλφους από άλλους χώρους δουλείας που συμμετείχαν και στήριξαν την κινητοποίηση.

Είναι σημαντική εξέλιξη η απόφαση της Διοίκησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που κάτω από την πίεση της αποφασιστικής στάσης των συναδέλφων, αναγκάστηκε  να παγώσει τις απολύσεις που ετοίμαζε για τις επόμενες μέρες. Αναδεικνύεται η ανάγκη οργάνωσης και συσπείρωσης συνολικά των εργαζομένων στα σωματεία τους, όχι μόνο για να μπαίνουν εμπόδια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για νέες διεκδικήσεις και κατακτήσεις, που θα διευρύνουν τα δικαιώματα μας και θα βελτιώνουν τους όρους που δουλεύουμε.

Ήδη ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας έχει ζητήσει με επιστολή του να γίνει συνάντηση με τη Διοίκηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα της επαναπρόσληψης των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και σε κλιμάκωση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Τέλος, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ένταση της καταστολής και την παρουσία αστυνομικής δύναμης την ώρα της κινητοποίησης, η οποία κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων και του σωματείου αποχώρησε.