Για τις εξελίξεις στην εταιρεία δημοσκοπήσεων KANTAR ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Πρόσφατα ενημερωθήκατε ότι το τηλεφωνικό κέντρο έρευνας αγοράς της Kantar κλείνει στο τέλος Δεκεμβρίου. Σας δόθηκε επίσης το τελεσίγραφο ότι όσοι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται μπορούν πλέον να το κάνουν μόνο από το σπίτι τους!

Φρόντισαν να σας χρυσώσουν το χάπι λέγοντας ότι η δουλειά από το σπίτι είναι πιο χαλαρή, ότι θα μπορείτε να συνδυάσετε τη δουλειά με τη διασκέδαση και ταυτόχρονα να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας, και άλλα ευφάνταστα και δελεαστικά.

Τι όμως σημαίνει να δουλεύεις από το σπίτι και ποιός βγαίνει πραγματικά κερδισμένος από αυτό;

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι σημαίνει για τον εργαζόμενο:

α) Επιδείνωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, καθώς μεταφέροντας την δουλειά τους στο σπίτι, καταστρέφουν τον ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και γενικότερα την εικόνα που έχουμε όλοι για το σπίτι ως χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης.

β) Μείωση των αποδοχών του εργαζόμενου καθώς για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα κλήσεων VOIP χρειάζεται internet τελευταίας τεχνολογίας VDSL ή FIBER που το υψηλό του κόστος θα πληρώνει από την τσέπη του. Πραγματικά το να δουλεύεις με πιο αργό internet είναι απλά βασανιστικό, χωρίς αποτέλεσμα και μεροκάματο δεν βγαίνει.

γ) Απώλεια της μισθωτής φύσης του επαγγέλματος του ερευνητή, όπως αυτή ορίζεται μέσω της εργασίας του στις εγκαταστάσεις του εργοδότη επί τουλάχιστον εννέα συνεχόμενους μήνες και του παρέχει και το δικαίωμα διεκδίκησης κανονικής πρόσληψης σύμφωνα με το αστικό δίκαιο.

δ) Υποχρεωτική απογραφή των ερευνητών στον ΕΦΚΑ ως περιστασιακά απασχολούμενων που παρέχουν κατ’ αποκοπή εργασία και μετατροπή της σύμβασης έργου σε τίτλο κτήσης (βάσει του τελευταίου ασφαλιστικού νομοσχεδίου) το οποίο σημαίνει:

  •     Ο εργαζόμενος πληρώνει μόνος του τις ασφαλιστικές του εισφορές που ανέρχονται στο 20,28% των μεικτών του αποδοχών ενώ η συμμετοχή του εργοδότη είναι μηδενική.
  •     Εφόσον μετά την απογραφή θεωρείται ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, φορολογείται πλέον σαν ελεύθερος επαγγελματίας από το πρώτο ευρώ, δηλαδή χάνει το αφορολόγητο.
  •     Λόγω απώλειας του αφορολογήτου χάνει και μέρος ή όλη την επιστροφή φόρου.
  •     Οι κρατήσεις αυξάνονται κατά τουλάχιστον 6% και ξεπερνούν συνολικά το 40% των μεικτών αποδοχών του ερευνητή.

Και τώρα ας δούμε τι σημαίνει για τον εργοδότη:

α) Εκμηδένιση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης καθώς δεν πληρώνει πλέον ούτε ενοίκιο εγκατάστασης ούτε τηλεφωνικές κλήσεις.

β) Εκμηδένιση του ασφαλιστικού κόστους του εργαζόμενου αφού πλέον πληρώνει μόνος του τις ασφαλιστικές του εισφορές.

γ) Λόγω μείωσης του αριθμού των ερευνητών η εταιρεία μπορεί να περάσει στη μεταπώληση των περισσότερων από τα έργα που έχει αναλάβει ως υπεργολαβία σε άλλες εταιρείες μεγιστοποιώντας το κέρδος της.

δ) Αποτελεσματικότερος έλεγχος των εργαζομένων μέσω της απομόνωσής τους, της διάλυσης της συλλογικότητας και της συναδελφικότητας τους.

Συνάδελφοι, είναι σαφές ότι αποδεχόμενοι την εργασία από το σπίτι κάποιος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση κι αυτός δεν είστε εσείς!

Λέμε όχι στη δουλειά με το κομμάτι, την ασφάλιση με το κομμάτι,

 τη ζωή με το κομμάτι

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, να διεκδικήσουμε αυτά που απαιτούν οι ανάγκες μας:

  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με σταθερό μισθό που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση
  • Τα δώρα και τα επιδόματα που μας ανήκουν
  • Τις άδειες που δικαιούμαστε
  • Άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τακτικά διαλείμματα
  • Κατάργηση του ωρομίσθιου και των συμβάσεων έργου και μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σας καλούμε σε σύσκεψη

για τη συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων

την Κυριακή, 10/11/19, ώρα 10.30 π.μ.

στα γραφεία του σωματείου, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ος όροφος, γραφείο 317.

Συμμετέχουμε μαζικά και στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, την Κυριακή, 03/11, ώρα 10 πμ, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5Β.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ