Για Το Άνοιγμα Των Καταστημάτων Την Κυριακή 21 Απρίλη

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά


Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας μπροστά στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 21 Απρίλη συμμετέχει στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, με αίτημα την νομοθετική κατοχύρωση της  Κυριακάτικης Αργίας, για την υπεράσπιση του αυτονόητου δικαιώματος μας στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο.

Η εφαρμογή του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές από την κυβέρνηση, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και η κατοχύρωση της λειτουργίας των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, έχει δώσει αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Έχουμε πλέον πείρα. Οι νέες θέσεις εργασίας που έταζαν από την εφαρμογή των 32 Κυριακών μεταφράζονται σε μερική απασχόληση, σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε μετατροπή της εργάσιμης εβδομάδας σε 7 ημέρες και 60 ώρες, σε πλήρη εντατικοποίηση της δουλειάς των εμποροϋπαλλήλων κυρίως αλλά και των εργαζομένων στον τουρισμό.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού στο εμπόριο ανοίγει τον δρόμο για την οριστική της κατάργηση σε όλους τους κλάδους, για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Συμμετέχουμε την Κυριακή 21 Απριλίου, 10.30, στη συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών) για παρεμβάσεις σε καταστήματα.