Δελτίο τύπου για την επίθεση στους απεργούς χαλυβουργούς

Tο Σωματείο Iδιωτικών Yπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει το χθεσινό γκανγκστερικό χτύπημα της τρικοκομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς χαλυβουργούς και τον ηρωικό αγώνα των 9 μηνών.

Δεν περιμέναμε τη χθεσινή επίθεση για να διαπιστώσουμε αν η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και οι δυνάμεις καταστολής είναι στα χέρια των βιομηχάνων και στις προσταγές του κάθε Μάνεση. Οι σχεδιασμοί της μεγαλοεργοδοσίας είναι να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο, οι εργασιακές σχέσεις να είναι ισότιμες της δουλείας και η ζωή της λαϊκής οικογένειας να γίνει κόλαση. Αυτό το στόχο τον αντιπάλεψαν με νύχια και με δόντια οι απεργοί χαλυβουργοί. Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους και η επίθεση με θεούς και δαίμονες που δέχονται, μας αφορά όλους.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας να δώσουν βροντερό “παρών” τη Δευτέρα στις 7.30μμ στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών, να ξεσκεπάσουν σε κάθε εργασιακό χώρο την άτιμη προπαγάνδα της κυβέρνησης, του Μάνεση και των δημοσιογραφικών παπαγάλων τους.