Δε Δουλεύουμε Τζάμπα! – Βάζουμε Φρένο στην Απληρωσιά!

Η απληρωσιά, οι καθυστερήσεις μηνών στη μισθοδοσία είναι ένα φαινόμενο που πλέον αγγίζει χιλιάδες εργαζόμενους. Η λογική της υπομονής, της μη διεκδίκησης, οδηγεί τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία από τον ένα μήνα, στους δύο, στους τρείς, στον ένα χρόνο και πάει λέγοντας.

Σε αυτή τη κατάσταση είναι πολλά τα παραδείγματα, από μικρά γραφεία μέχρι εταιρείες με εκατοντάδες εργαζόμενους (ΠΥΡΣΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ), ακόμη και πολυεθνικές όπου η επιχείρηση «βάρεσε κανόνι» εν μια νυκτί και οι εργαζόμενοι έχασαν τα λεφτά τους, τον ιδρώτα χρόνων. Όμως η θρασύτητα των εργοδοτών δεν σταματά στις καθυστερήσεις των μισθών. Πολλά είναι τα παραδείγματα των αφεντικών που ενώ «δεν έχουν λεφτά» για τους μισθούς, βρίσκουν δια μαγείας να πληρώσουν Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για να αποφύγουν την ποινική δίωξη. Ενώ, πολλοί επίσης απαιτούν από τον απλήρωτο εργαζόμενο να υπογράφει για μισθοδοσίες που δεν είδε ποτέ! Τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι παλεύουν για να πληρώσουν λογαριασμούς και βάρβαρους φόρους με μισθούς που δεν έχουν πάρει ποτέ στα χέρια τους, εργοδότες κανονίζουν τις διακοπές τους για το Πάσχα σε Μυκόνους και Παρίσια.

Δουλειά Χωρίς Πληρωμή Είναι Σύγχρονη Σκλαβιά!
Πολλές εταιρείες εκμεταλλεύονται αυτή τη κατάσταση για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις μισθών, περικοπές δικαιωμάτων. Να θεωρούνται «ρετιρέ» και «εδώ καλά είμαστε» οι εργαζόμενοι των 500-400€, μόνο και μόνο επειδή μέχρι τώρα η μισθοδοσία γίνεται στην ώρα της.
Σε αυτή τη κατεύθυνση οι εργοδότες αξιοποιούν και διάφορα «παπαγαλάκια», από φασίστες μέχρι  «επαναστάτες» πρώην και νυν κλακαδόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που παπαγαλίζουν και αυτοί, «κάνε υπομονή», «μην ζητάς πολλά», «να λες και ευχαριστώ» και «ζήσε Μάη μου να φας Ανάπτυξη».
Έτσι οι εργοδότες μας μετατρέπουν σιγά-σιγά σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα. Όμως ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι όσο γενικεύεται αυτή η κατάσταση, όσο οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στην Αντεπίθεση, τόσο τα πράγματα χειροτερεύουν για όλους.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τώρα φέρνουν τη Νέα Συμφωνία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ-ΔΝΤ, που θα οδηγήσει σε Νέα Λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων, σε επιβολή νέων φόρων στους εργαζόμενους. Μας ζητούν να δεχτούμε νέα μέτρα και περικοπές για μια Ανάπτυξη που θα δώσει νέα προνόμια στους εργοδότες.
Μην χαρίζεις τον ιδρώτα σου, τα λεφτά σου, τους μισθούς που δούλεψες και έχεις ανάγκη, στα Αφεντικά που σε εκμεταλλεύτηκαν. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τους νόμους και τις «διευκολύνσεις» των Κυβερνήσεων για να δουλεύουμε τζάμπα ή με μισθούς χαρτζιλίκι. Όμως, δεν είναι παντοδύναμοι. Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα, τη συλλογική διεκδίκηση. Φοβούνται τη δύναμη που αποκτά ο εργαζόμενος όταν ενώνεται με τους συναδέλφους και διεκδικεί με το ταξικό του σωματείο. Φοβούνται όταν βλέπουν το γρανάζι του ΠΑΜΕ στην πόρτα τους.
Μην Το Βάζεις Κάτω – Μην Αφήνεις Την Απογοήτευση Να Κυριαρχήσει
Οργανώσου στο Σωματείο Σου – Δώσε Δύναμη στη Δύναμη Σου
Οι εργαζόμενοι που δεν διεκδίκησαν, που έκαναν υπομονή, που περίμεναν, σήμερα έχουν να λένε για όσα έχασαν. Οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με το Σωματείο, που συλλογικά διεκδίκησαν, έβαλαν φρένο στην ασυδοσία του εργοδότη. Μέτρησαν αποτελέσματα. Δεν άφησαν την κατάσταση αυτή να συνεχίζεται. Χαμένος είναι μόνο ο Αγώνας που δεν γίνεται.
Από μικρά γραφεία, μέχρι μεγάλες εταιρείες με εκατοντάδες εργαζόμενους καθημερινές είναι οι καταγγελίες στο Σωματείο μας για φαινόμενα απληρωσιάς, για αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, για νέες, προκλητικές απαιτήσεις. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του απέναντι στον εργοδότη.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μέλος του ΠΑΜΕ, στην προσπάθεια να παρέμβει καλύτερα για την ενημέρωση, στήριξη και βοήθεια προς τον κάθε εργαζόμενο, για την καλύτερη οργάνωση της διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς προχωρά σε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.
·       Δίνει την  μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, της Οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς
·       Λειτουργεί καθημερινά τα γραφεία του, Δευτέρα- Παρασκευή 18:30-20:30, για να μπορεί κάθε εργαζόμενος να έρθει, να ρωτήσει, να μιλήσει, να πληροφορηθεί ότι χρειάζεται.
·       Προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων σε εταιρείες για την καταβολή μισθών και οφειλομένων.
·       Έχει προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας και σε αρμόδιους φορείς για ζητήματα μισθοδοσιών, οφειλομένων κτλ
·       Στήριξε και στηρίζει την μεγάλη πρωτοβουλία από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, και Σωματεία για την επαναφορά των ΣΣΕ, την κάλυψη των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Να καταγγείλουν φαινόμενα απληρωσιάς, καθυστερήσεων, άλλων προβλημάτων στους χώρους δουλειάς.
Στην Απληρωσιά δεν Απαντάς με Ανοχή, Αλλά με Διεκδίκηση και Αγώνα
Δίνουμε Απάντηση στα Σχέδια Κυβέρνησης-ΕΕ-Εργοδοτών
Σύσκεψη του Σωματείου
Για Εργαζόμενους Που Αντιμετωπίζουν Απληρωσιά, Καθυστερήσεις Στη Μισθοδοσία, Και Αντίστοιχα Ζητήματα
Τετάρτη, 5 Απρίλη, στις 18:30, Στα Γραφεία του Σωματείου
Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη
18:30 στην Ομόνοια