Επιτροπή Αγώνα ΜΚΟ: Σύσκεψη τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, 19.00πμ Για Τις Εξελίξεις Στην PRAKSIS

Η υπομονή μας τελείωσε, το ποτήρι ξεχείλισε!

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από την καταγγελία εργαζομένων και του Συνδεσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθηνας η ΜΚΟ αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες στους ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της “έλλειψης χρηματοδότησης”, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν είναι σε θέση να ενημερώσει για το πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες μισθοδοσίες (Αύγουστος- Σεπτέμβριος), αλλά και πότε και αν θα αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληρωμές.

Η στάση της δεν διέφερε από τις συναντήσεις που έγιναν με το Σωματείο το προηγούμενο διάστημα, αφού συνέχισε να ακολουθεί την πάγια τακτική της, να μην παίρνει καμία ευθύνη και να συμπεριφέρεται σαν Πόντιος Πιλάτος μπροστά στα ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να αρνείται την καταπάτηση της 5θήμερης εργασίας, αλλά και την ανάθεση καθηκόντων πέρα από την ειδικότητά μας, ισχυριζόμενη πως οι συνθήκες είναι έκτακτες άρα “ό,τι μπορεί κανείς, κάνει!”.

Δεν ζητάμε απλά απαντήσεις, απαιτούμε τώρα άμεσα λύσεις!

Η κατάσταση που επικρατεί στους ξενώνες φιλοξενίας ανηλίκων, για τα παιδιά και τους εργαζόμενους, αρχίζει να γίνεται ακόμα και επικίνδυνη. Ξενώνες υποστελεχωμένοι, εργαζόμενοι απλήρωτοι, παιδιά παρατημένα σε σπίτια σχεδόν ακατάλληλα.

Όλη αυτή η κατάσταση της αβεβαιότητας και της απληρωσιάς, έχει οδηγήσει μέρος των εργαζομένων σε παραίτηση. Καμία θέση δεν έχει καλυφθεί, συνάδελφοι από ξενώνα που έκλεισε στάλθηκαν στον ΟΑΕΔ αντί να στελεχώσουν τις προβληματικές δομές. Οι εργαζόμενοι γίνονται μπαλάκι από ξενώνα σε ξενώνα προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Αυτή η εικόνα είναι η κορυφή του παγόβουνου, αλλά αν η PRAKSIS, η κάθε ΜΚΟ, και τα υπουργεία που τους στηρίζουν θέλουν έτσι να λειτουργούν οι ξενώνες, τότε ζητάμε συγνώμη. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτες σε αυτή τη κατάσταση.

Συνάδελφοι,

Έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων. Μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σταθερό ωράριο και δουλειά με δικαιώματα.

Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του

Μέσα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας για να αντιπαλέψουμε όλους όσους προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε φθηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους στις ΜΚΟ, σε σύσκεψη την Δευτέρα 22/10 στις 19:00, στα γραφεία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος).