Εργοδοτικό έγκλημα στην εταιρεία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αθήνα 17/4/2012

Κέρδη βαμμένα στον εργατών το αίμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας την εταιρεία Γενική Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο για το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε την Τρίτη 17/4/2012, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εργαζόμενος μετανάστης από το Πακιστάν πατέρας 2 παιδιών.

Παρά τις επισημάνσεις για έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην συγκεκριμένη εταιρία, όπου εργάζονται 260 εργαζόμενοι Έλληνες και αλλοδαποί, οι συνθήκες ήταν και παραμένουν απαράδεκτες και επικίνδυνες, όταν αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα στην βρωμιά ,την σκόνη, την έντονη δυσοσμία. 

Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να προστεθεί στη σωρεία εγκλημάτων της εργοδοσίας με σκοπό την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και την ανταγωνιστικότητα. Το μεγάλο κεφάλαιο ενισχυμένο από το οπλοστάσιο όλων των αντεργατικών νόμων που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ και ΕΕ, δε διστάζει να τσαλαπατήσει κάθε μέτρο προστασίας που αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων, να τους ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο.  
Με βάση όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να προκηρύξει 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 17/4/2012 από το πρωί και σε όλες τις βάρδιες  και για την Τετάρτη 18/4/2012 24ωρη απεργία. 
Καλούμε όλους τους εργαζομένους Έλληνες και μετανάστες να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους στα δικά τους χέρια γιατί αυτό που ενδιαφέρει πάντα τους εργοδότες είναι η αύξηση ακόμα περισσότερο των κερδών τους χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές. Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αθήνας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ βάζει τα δυνατά του να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων για την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
Να αποδοθούν ευθύνες , να τιμωρηθεί η εργοδοσία, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ