ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 15/3

Η «επόμενη μέρα» είναι ίδια με την προηγούμενη. Ο αντίπαλος μας είναι ακόμα εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.
Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Η ανακοίνωση του ΣΕΒ το επιβεβαιώνει. Tα συχαρίκια και οι φιλοφρονήσεις από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στη νέα κυβέρνηση πηγάζουν από τις δεσμεύσεις για νέα προνόμια, για ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης που θα τους βοηθήσει να βγουν από την κρίση. Θέλουν να παγιωθεί όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική-διεκδικητική φωνή των εργαζομένων. Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας και οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν. Ο Βαρουφάκης με τις δηλώσεις του περί «λιτού βίου» του λαού αυτό εννοούσε. “Κουνάνε το δάχτυλο” στους εργαζόμενους και απαιτούν από αυτούς αναμονή και να υπάρχει σιγή “νεκροταφείου” προκειμένου να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ που θα έφερναν ως πρώτο νόμο μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η οποία θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ποιος πάλεψε να βγάλει το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ κυβέρνηση. Εργοδότες του κλάδου τάχθηκαν ενεργά με το μέρος του ενός ή του άλλου. Ενδεικτική ακόμα είναι η στάση στις εκλογές όλων αυτών των συνδικαλιστών που εκφράζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-ΟΙΥΕ, στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και όλο το προηγούμενο διάστημα υπέγραφαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών και συνέβαλαν στο να χάσουν οι εργαζόμενοι πολλά από τα δικαιώματα τους.
Σε όλους τους κλάδους όπως και στο δικό μας παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το «εργατικό κόστος» για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της επέκτασης των ελαστικών μορφών εργασίας στις εταιρείες security όπως η G4S, των απολύσεων στο Θεοχαράκη και στην Icap, η απλήρωτη εργασία στις Δημοσκοπήσεις, στην IMS, σε μεγάλα και μικρά γραφεία και επιχειρήσεις.
«Κάλυψη όλων των απωλειών-Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!
Καμιά αναμονή. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
Καταφέραμε πρόσφατα με παρεμβάσεις του σωματείου να παρθεί πίσω απόλυση στην Icap, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στην IMS δεκάδες νέοι εργαζόμενοι να οργανωθούν σε αυτό.
Η εργατική τάξη και το κίνημα της, έχει διατυπώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με σθένος, δυναμισμό και με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς τις διεκδικήσεις της.
Συγκεκριμένα οι δυνάμεις της ΔΑΣ (της παράταξης που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ.) στην ΟΙΥΕ κατέθεσαν την πρόταση τους για τη ΣΣΕ του κλάδου για το 2015. Η πρόταση αυτή είναι σημαντικό να συζητηθεί, να γίνει στόχος πάλης για όλους τους συναδέλφους. Αιτήματα για τη Σύμβαση της Παροχής Υπηρεσιών των Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπως:
  • Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! – Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, δίνουν περιεχόμενο στον αγώνα για το επόμενο διάστημα.
Η οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.
ΟΛΟΙ 15/3 10:00 π.μ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΚΑ