Καταγγελία της Δίωξης Εναντίον του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χανίων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την συνέχιση της δίωξης ενάντια στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων που στόχο έχει το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος των εργαζομένων να αγωνίζονται και να υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στη δουλειά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Φλεβάρη δικάζονται για «συκοφαντική δυσφήμιση» η πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χανίων και μια εργαζόμενη που είχε απολυθεί. Το «έγκλημα» τους ήταν ότι το Σωματείο και η εργαζόμενη αγωνίστηκαν ενάντια στις απολύσεις, για την επαναπρόσληψη της απολυμένης, για το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στη δουλειά. Η δίωξη αυτή, καθώς και η προκλητική σύλληψη της τότε προέδρου του Σωματείου, μέσα στο χώρο εργασίας της, αποτελούν ευθεία επίθεση στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Δίνουμε απάντηση στους σχεδιασμούς τους με Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη. Με ενδυνάμωση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους συναδέλφους που διώκονται και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.