ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ICAP

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Icap Group, που επιβάλει μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους μέσω υπογραφής ατομικής σύμβασης που τους ρίχνει στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η εν λόγω εταιρεία προσπαθώντας να εξασφαλίσει την κερδοφορία της  προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, άδειες άνευ αποδοχών εντατικοποίηση της εργασίας. Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην κάνουν βήμα πίσω, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να μη συναινέσουν στην υπογραφή ατομικής σύμβασης. Αν οι συνάδελφοι στην Icap υπογράψουν χάνουν, πέρα από μισθολογικά δικαιώματα που περιλαμβάνονται στην συλλογική σύμβαση εργασίας που ανήκουν, δικαιώματα όπως επιδόματα, άδειες, ωράριο. Το σωματείο θα απαντήσει με όλους τους τρόπους στην επιχείρηση τρομοκράτησης της εργοδοσίας της Icap που λέει στους εργαζόμενους δια στόματος του διευθύνοντα συμβούλου κυρίου Κωνσταντέλλου ότι “όποιος δεν υπογράψει την ατομική σύμβαση θα απολυθεί” κάτι που δεν ισχύει. Το σωματείο κάλεσε όλους τους συναδέλφους στην εταιρεία να υπογράψουν το κείμενο-καταγγελίας του σωματείου δείχνοντας και επίσημα την αντίθεσή τους στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων.
Από την πρώτη στιγμή τα μέλη του σωματείου στη συγκεκριμένη εταιρεία κάλεσαν τους συναδέλφους να μην υπογράψουν και δήλωσαν σε όλους τους τόνους στη διοίκηση της εταιρείας ότι θα πρωτοστατήσουν σε αυτό το κάλεσμα. Ενημερώνουμε την εργοδοσία της Icap ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν χτες και σήμερα ήταν μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά! Το σωματείο θα απαντήσει με όλους τους τρόπους σε πιθανές απολύσεις συναδέλφων που δε συναινούν.
Καμία αναμονή – καμία υποταγή στα κελεύσματα της εργοδοσίας!