ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24 ΙΟΥΝΗ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει τη στάση της κυβέρνησης να προσφέρει “γη και ύδωρ” στους φονιάδες των λαών,παρέχοντας κάθε είδους διευκολύνσεις και υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ, κατά τη διέλευση του από την Αλεξανδρούπολη, στα πλαίσια της άσκησης “Noble Jump’” στη Ρουμανία. Η κυβέρνηση επιδιώκει μάλιστα να συνδράμουν και οι Έλληνες φαντάροι, που υπηρετούν τη θητεία τους, σε ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με την αποστολή που πρέπει να έχουν για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.


Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους,

ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.

Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο απαιτώντας:

·       Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.  Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

·       Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

·       Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

·       Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

·       Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

·       Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

·       Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

·       Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιούνη, στα πλαίσια του διημέρου Βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης των συνδικάτων.