Προτάσεις για ταινίες

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, με την πανδημία του κορονοϊού να κρατάει αρκετούς συναδέλφους στα σπίτια, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προτείνει την προβολή ποιοτικών ταινιών. Ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος είναι μια μορφή πάλης σε αντίθεση με τις κυρίαρχες αντιλήψεις.

Οι γιοι της Κούβας του Αντριου Λανγκ.

Ντοκιμαντέρ- 2009 – Κούβα – 89΄.

Το ντοκιμαντέρ διηγείται την ιστορία της διάσημης σχολής μποξ της Κούβας, που εκπαιδεύει παιδιά από τα 9 τους χρόνια και τα μετατρέπει στους καλύτερους μποξέρ του κόσμου.

Το τέλος της φτώχειας; 

ΗΠΑ – 2008 – 106′. Σενάριο/σκηνοθεσία: Philip Pediaz.

Με αφήγηση από τον διάσημο ηθοποιό Μάρτιν Σιν, παρακολουθούμε μια συγκλονιστική μαρτυρία, που προσπαθεί να φωτίσει του λόγους που, παρά τον παγκόσμιο πλούτο, υπάρχει ακόμη φτώχεια στο λεγόμενο Τρίτο Κόσμο.

Σε αμφίβολη μάχη του James Franco

ΗΠΑ – 2016 – 110′

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ. Το έργο πραγματεύεται την απεργία εποχιακών εργατών στην Καλιφόρνια μέσα στην Μεγάλη ύφεση και εστιάζει στην ιστορία ενός συνδικαλιστή ο οποίος προσπαθεί να οργανώσει τους απογοητευμένους συναδέλφους του.

Ψωμί και τριαντάφυλλα του Κεν Λόουτς
Μεγάλη Βρετανία – 2000 – 112′

Μια Μεξικάνα μετανάστρια, που δουλεύει ως καθαρίστρια, γνωρίζεται με ένα συνδικαλιστή και κατεβαίνει σε διεκδικητικούς αγώνες μαζί με συναδέλφους της, κάτι που τη φέρνει σε αντιπαράθεση με τη μεγαλύτερη αδελφή της

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του Κεν Λόουτς

Μεγάλη Βρετανία – 2016 – 100′

Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο

SICKO του Μάικλ Μουρ
ΗΠΑ – 2007 – 123′

Ο Μάικλ Μουρ με καταλυτικό χιούμορ τραβάει την κουρτίνα και αποκαλύπτει όλο το σαθρό και απάνθρωπο σύστημα Υγείας της πρώτης καπιταλιστικής δύναμης στον κόσμο! Και το συγκρίνει με αυτό της «φτωχής» Κούβας. Οπου δεν υπάρχουν διακρίσεις και η υγεία είναι δημόσιο αγαθό.

Ο αληθινός φασισμός του Μιχαήλ Ρομ

Σοβιετική Ένωση – 1965 – 130′

Η άνοδος και η κυριαρχία του ναζισμού στη Γερμανία, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η ήττα του μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό