Δευτέρα 22 Απρίλη, 18:30, Σύνταγμα. Κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. (Προσυγκέντρωση 18:00, Παλιά Βουλή)

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΑΣΓΜΕ και εκπαιδευτικοί και Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολυνομοσχέδιο αυτό που έρχεται στη ζούλα αποτελεί μια ακόμα άθλια κυβερνητική μεθόδευση που ισοπεδώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν αντιμετωπίζει την τραγική κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά αντίθετα υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της, υψώνοντας μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Διαμορφώνει ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο, αποστεωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας, με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Προστίθενται νέες εξεταστικές δοκιμασίες για την απόκτηση του απολυτηρίου, ενώ  παραμένει ο ανταγωνισμός για μια θέση στα πανεπιστήμια, διατηρώντας και την παραπαιδεία, την οποία υποτίθεται πως θέλει να καταπολεμήσει.

Ικανοποιεί, ταυτόχρονα, τη διαχρονική απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου!

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα μορφώνει ολόπλευρα και πραγματικά δωρεάν.

Η υπόθεση της Παιδείας μας αφορά όλους!