Για Την Παράσταση Διαμαρτυρίας Στη ΜΚΟ PRAKSIS

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ PRAKSIS, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σήμεραΔευτέρα 3 Σεπτέμβρη, από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, τη Σωματειακή Επιτροπή του στις ΜΚΟ και εργαζόμενους στην PRAKSIS, με βασικό αίτημα την άμεση καταβολή του μισθού του Ιουλίου.

Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από το κρυφτό και την άρνηση της διοίκησης της PRAKSIS να απαντήσει στις συνεχόμενες παρεμβάσεις του Συνδεσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σχετικά με την καταβολή των μισθών και το απαράδεκτο καθεστώς πληρωμών με έναντι από τον Ιανουάριο του 2018.

Η θετική ανταπόκριση και η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επιτόπου συνάντηση με τη διοίκηση της PRAKSIS.

Στη διοίκηση της ΜΚΟ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν καυτά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους, ζητώντας άμεση απάντηση και επίλυση.

Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε απαντήσεις στα εξής προβλήματα, τα οποία αποτελούν και άμεσες διεκδικήσεις:

  • Άμεση καταβολή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων
  • Τήρηση της 5νθημερης εργασίας
  • Να σταματήσει η ανάθεση καθηκόντων πέραν της ειδικότητας και του αντικειμένου των εργαζόμενων

Η διοίκηση της ΜΚΟ ανέφερε πως θα απαντήσει εγγράφως στα παραπάνω μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη.

Απαιτούμε και θέλουμε λύσεις εδώ και τώρα, να πληρωθούνε τώρα οί μισθοί μας. Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την PRAKSIS, που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.

Oι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ δεν είναι ούτε εθελοντές ούτε συνεργάτες που θα εργάζονται χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους, ούτε η μισθοδοσία τους μπορεί να εξαρτάται από υπογραφές, επιδοτήσεις, προγράμματα και τα διάφορα νταλαβέρια μεταξύ κυβέρνησης και ΜΚΟ.

Προειδοποιούμε ότι αν η διοίκηση της PRAKSIS δεν δώσει σαφή απάντηση, δηλαδή δεν παρει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, θα προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με όλες τις μορφές. Είμαστε σε ετοιμότητα! Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά!