Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για όλους τους εργαζόμενους. Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν θέλουν να ξεμπερδέψουν με τα τελευταία εργατικά δικαιώματα. Χρειάζεται τώρα γενικός ξεσηκωμός! Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου να μην περάσουν.
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση
Υπάρχει η εμπειρία και στο σωματείο μας από την πετυχημένη μάχη της γενικής απεργίας 26/9 όπου εργαζόμενοι από εταιρείες του κλάδου συμμετείχαν ακόμα και για πρώτη φορά. Με απόφαση του ΔΣ του σωματείου αποφασίσαμε για νέα πανελλαδική απεργία όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων. Οργανώνουμε την απάντηση μας, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας. Χρειάζεται αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης!
Μπορούμε να αποκρούσουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση!
Κανένας συνάδελφος να μην πιστέψει τα ψέματα, τα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους.
Λένε ψέμματα τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας. 
Τέρμα με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους  θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκή.
Με το πλαίσιό μας απαιτούμε
-Να μην ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα
-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.
Συγκεκριμένα στον κλάδο η επίθεση της εργοδοσίας δεν έχει τελειωμό. Απληρωσιά, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων, κατάργηση του ωραρίου και εργοδοτική τρομοκρατία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε μια σειρά εταιρείες όπως Icap, Kosmocar, G4S, Express Publishing, ΑΕΓΕΚ, Γενική Ανακύκλωση, Ερυθρός Σταυρός, Θεοχαράκης, δημοσκοπήσεις. Σε όλους αυτούς τους εργασιακούς χώρους και σε άλλους μικρότερους το σωματείο πρωτοστάτησε στην ενημέρωση και οργάνωση των συναδέλφων. Στους χώρους δουλειάς  όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στο όνομα δήθεν της σωτηρίας των θέσεων εργασίας, στην λογική του μικρότερου κακού, δεν σταμάτησαν ούτε οι απολύσεις ούτε οι μειώσεις μισθών.
Ταυτόχρονα μέσα στο καλοκαίρι είχαμε και την υπογραφή της νέας σύμβασης των Εμπορικών Επιχειρήσεων που προβλέπει μειώσεις μισθών από 6,7%που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Για άλλη μια φορά λοιπόν αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν οι εργαζόμενοι δεν ξεμπερδέψουν άμεσα με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης των εργατικών οργανώσεων τότε πάντα ότι προσπάθεια και να κάνουν παράλληλα με το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μια πέμπτη φάλαγγα θα τους πλαγιοκοπεί.
Την  Παρασκευή 5 Οκτώβρη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας και αποφάσισε:
  • Κινητοποίηση τη Δευτέρα 8/10 και 6:00 το απόγευμα του σωματείου στην Ομόνοια μέρα όπου το Γιουρογκρουπ θα συνεδριάζει για να προχωρήσει την αντιλαϊκή επέλαση με τα νέα μέτρα. Να αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση σταθμό προκειμένου να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική που τσακίζει το λαό και να δυναμώσει σχεδιασμένα η δράση για την επιτυχία της γενικής απεργίας που θα γίνει κατά τη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή.
  • Συμμετοχή του σωματείου στην παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 9/10 12-3 με προσυγκέντρωση 12:30 Πανεπιστημίου και Πατησίων.
  • Συμμετοχή του σωματείου στη γενική απεργία τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων.
  • Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τετάρτη 6:00 το απόγευμα στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ