ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ Α.Ε.


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Αττική Οδός Α.Ε.,που αποφάσισε τη δραστική μείωση του προσωπικού της λόγω -όπως τονίζει – σε «μείωση των κερδών» της εταιρείας. Τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία μάζεψε ανά τομείς συνολικά τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσε για την πρόθεση της για μαζικές απολύσεις.

Πρακτικά η εταιρεία έθεσε ως “επιλογές” για τους εργαζόμενους είτε την «εθελούσια έξοδο» με αντίτιμο τη διπλάσια αποζημίωση που δικαιούται ο καθένας με βάση την προϋπηρεσία του, είτε την παραμονή στην εταιρεία η οποία όμως θα ολοκληρωθεί με την απόλυση τους εντός του 2013 με προειδοποίηση (μισή αποζημίωση) «σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνει πια ο νόμος» όπως τόνισε. Οι εργαζόμενοι με βάση την απόφαση αυτή καλούνται να απαντήσουν περίπου μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη.

Έτσι η εργοδοσία της Αττική Οδού Α.Ε. θέλει προφανώς να ξεμπερδεύει από εργαζόμενους με δικαιώματα, κάνοντας “λάστιχο” όσους εργαζόμενους παραμείνουν στη δουλειά οι οποίοι θα δουλεύουν από πόστο σε πόστο, προσλαμβάνοντας ίσως νέο εργατικό δυναμικό με χαμηλότερες συμβάσεις και μισθούς και πιθανά νέους κάτω των 25 με μισθό χαρτζιλίκι. Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς λοιπόν για τους εργαζόμενους άλλης μιας εταιρείας περιλαμβάνει απολύσεις και μιζέρια. Καλούμε τους εργαζόμενους να ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο Καλά Χριστούγεννα στην εργοδοσία.
Τώρα οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που δε θα τους κρεμάσει, να αντιπαλέψουν μέσα στο χώρο δουλειάς τους την προσπάθεια εξαθλίωσής τους από εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Καλούμε τους συναδέλφους από την Αττική Οδό να απορρίψουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας να μην υπογράψουν την «εθελούσια έξοδο», να μην δεχθούν τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το Π.Α.ΜΕ. Τα κέρδη κάθε μεγαλοεργολάβου, βιομήχανου, εφοπλιστή βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκών των εργαζόμενων. Ο πακτωλός των κερδών της Αττικής Οδού είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των ίδιων των εργαζόμενων της. Τις επόμενες μέρες κλιμάκια του σωματείου μας θα περιοδεύσουν στους χώρους της Αττικής Οδού Α.Ε.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ