ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνάδελφοι είναι ώρα και μπροστά στις εκλογές 20 Σεπτεμβρίου αλλά και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας να δώσουμε τη δική μας απάντηση διεκδικώντας τη ζωή που μας ανήκει. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να τιμωρήσουμε όσους μας κορόιδεψαν, μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν να μας λένε ψέματα. Να δοκιμάσουν οι εργαζόμενοι τη μεγάλη τους δύναμη, που ως τώρα την έβαλαν σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα. Το σωματείο και το Π.Α.ΜΕ. από πριν καλούσε τους εργαζόμενους ότι χωρίς κίνημα ισχυρό, οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο καμιά κυβερνητική εναλλαγή δε θα αλλάξει την κατάσταση προς όφελος του.

Ας θυμηθούμε συνάδελφοι αυτοί που ψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο και ειδικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τι έλεγαν στους εργαζόμενους. Μας καλούσαν να κάνουμε «αγάντα» γιατί ερχόταν η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έσκιζε τα μνημόνια. Ότι πρώτος της νόμος θα ήταν η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751, των συλλογικών συμβάσεων, της μετενέργειας, της 13ης σύνταξης κτλ. Οι άλλοτε υπερυπουργοί και στελέχη της εν λόγω κυβέρνησης που συγκρότησαν το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας είναι αυτοί που ψήφισαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφαίμαξε τα ταμεία για να πληρωθούν τα δάνεια των προηγούμενων μνημονίων, που στήριξαν τη συμφωνία 20 Φλεβάρη, που δεν έβγαζαν «κιχ» για τις δηλώσεις Καμένου για Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, που ψήφισαν «παρών» στη πρόταση της κυβέρνησης τον Ιούλιο, που μέχρι και όταν ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα 2 προηγούμενα μνημόνια και μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ και το τρίτο. Είναι «σεσημασμένοι» στην αντιλαϊκή επίθεση χρειάζεται να τους καταψηφίσουμε. Συνάδελφοι χρειάζεται να καταδικάσουμε και τη φασιστική Χρυσή Αυγή που παρόλο που δε ψήφισε το τρίτο μνημόνιο παραμένουν τα μαντρόσκυλα του συστήματος είναι απέναντι στους εργάτες και το έχουν αποδείξει τόσο μέσα στη Βουλή στηρίζοντας το κεφάλαιο όσο και στη δολοφονική τους δράση απέναντι στο κίνημα και στο ΠΑΜΕ.
Χρειάζεται συνάδελφοι να δούμε ποιους είχαμε απέναντί μας όλο αυτό το διάστημα και ποιοι τους εκπροσωπούν. Απέναντί μας είχαμε την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτοί που μας μείωναν τους μισθούς, που μας απέλυσαν, που κατήργησαν τα εργασιακά μας δικαιώματα, είναι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί που ενώ ψήφισαν τα μνημόνια λένε ότι θα βρουν «αντισταθμιστικά μέτρα» για να απαλύνουν τη σκληρότητα των μέτρων. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες που τώρα μπροστά στις εκλογές πάνε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ψαρέψουν στα θολά νερά. Τη δράση των συγκεκριμένων τη γνωρίζουμε και στο συνδικαλιστικό κίνημα στην ΟΙΥΕ-ΕΚΑ-ΓΣΕΕ στη δράση των επιχειρησιακών σωματείων όπως στη G4S. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που υπέγραψαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών, υπονόμευαν και εκφύλισαν τις κινητοποιήσεις, ζητούσαν από τον κόσμο να τηρήσει στάση αναμονής.
Το σωματείο και το Π.Α.ΜΕ από την πρώτη στιγμή προειδοποίησε έγκαιρα για το ρόλο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να διεκδικήσουν την επαναφορά των δικαιωμάτων τους οι εργαζόμενοι και στο να οργανώσει με όλους τους τρόπους τον αγώνα ενάντια στο τρίτο μνημόνιο. Στη ψήφιση του μνημονίου 13 Αυγούστου μόνο το Π.Α.ΜΕ. και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό ήταν στο δρόμο.
Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε το σωματείο μας δημιουργούμε και ενισχύουμε τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Έχουμε ακόμα σκληρούς αγώνες μπροστά μας μετά τις εκλογές και πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι πιο οργανωμένοι. Μπροστά μας έχουμε μέτρα όπως : την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.
Η λύση στα βάσανα των εργαζόμενων δε θα έρθει με μια κυβερνητική εναλλαγή.Χρειάζονται μακρόπνοοι και καλά οργανωμένοι αγώνες με στόχο την πραγματική ανατροπή και ρήξη με τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδέψουν με τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες και να πάρουν αυτοί τα κλειδιά της οικονομίας.
Πρώτο μαχητικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους Σάββατο 5/9/15 και ώρα 6:00 μμ.
Δίνουμε απάντηση και μέσα από τις εκλογές. Οργανωνόμαστε για τη συνέχεια στο σωματείο μας και το Π.Α.ΜΕ, στο δικό μας εργατικό μέτωπο. Επαγρυπνούμε και προετοιμαζόμαστε με αισιοδοξία για τις μάχες που θα έχουμε μπροστά μας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ