ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Είμαστε σε ετοιμότητα!
Να μπλοκάρουμε το αντιασφαλιστικό έγκλημα που θέλουν να φέρουν στη Βουλή.
Το σωματείο καλεί τα μέλη του και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιπαλέψουμε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο, συνάδελφοι, ότι δεν έχουν καταφέρει να φέρουν ακόμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ενώ το λέγανε από το Δεκέμβρη.
Εμείς το καταφέραμε, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Χρειάζεται λαϊκή ετοιμότητα προκειμένου να ματαιώσουμε τη ψήφιση του αντισφαλιστικού νόμου, τα νέα μείγματα αντιλαικών μέτρων που έρχονται.
Το ΔΣ του σωματείου μας πραγματοποίησε 19/2 συνεδρίαση με θέμα την εκτίμηση της απεργίας στις 4/2 και την δράση μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. Εκτίμησε ότι η απεργία στις 4 Φλεβάρη έδειξε τη δυνατότητα που έχει η οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων σε κοινή συμπόρευση με τους φτωχούς αγρότες, τους ελεύθερους   επαγγελματίες, τις γυναίκες, τους νέους.
Η επιτυχία της απεργίας ήταν μεγάλη και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Σε μια σειρά εταιρείες ΑΕ και γραφείων όπως η Icap, security, απολυμάνσεων, δημοσκοπήσεων, στο Θεοχαράκη, οι εργαζόμενοι έκαναν το βήμα παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και συνολικά τις δυσκολίες. 
Δείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουμε αποφασιστική απάντηση κλιμάκωσης στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δημιουργούμε εμπόδια, τους στριμώχνουμε.
Και οι τελευταίες εναλλαγές κυβερνήσεων αποδεικνύουν ότι η λύση δε βρίσκεται σε κανένα μείγμα, σε καμία κυβέρνηση. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε εμπιστοσύνη στην δική μας δύναμη, στην δύναμη του αγώνα μας ενάντια σε εργοδότες, σε κόμματα που τους υπερασπίζονται, ενάντια στην ΕΕ.
Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα! Τώρα κλιμακώνουμε τη δράση μας!
Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης.
Προετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργιακή μάχη.
Με τον αντιασφαλιστικό νόμο θέλουν να καταργήσουν μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος της χώρας μας, την υποχρέωση του κράτους σε περίθαλψη και ασφάλιση. Θέλουν να δίνουν μια σύνταξη πτωχοκομείου, να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Στόχος τους ακόμα είναι να βάλουν στο παιχνίδι και την ιδιωτική ασφάλιση. Να πληρώνουν οι εργαζόμενοι για τα πάντα.
Σκεφτείτε συνάδελφοι τι θα σημάνει και για τον δικό μας κλάδο: πώς θα μπορέσει να μαζέψει ένσημα ένας ιδιωτικός υπάλληλος με δεδομένο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις (4ωρα-Icap, ωρομίσθιοι-security, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δουλειά με το κομμάτι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων), τις απολύσεις και την ανεργία, πόση θα είναι η σύνταξή του με τους χαμηλούς μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τις μειώσεις, τις τροποποιήσεις στις συμβάσεις και το όργιο των ατομικών συμβάσεων, αλλά και αν με βάση αυτά θα μπορεί να πληρώσει από την τσέπη του για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, όπως θα καλείται να κάνει.
Ειδικά πλήττονται οι νέοι εργαζόμενοι, από τους οποίους θα ζητείται να πληρώνουν ενώ θα αποκλείονται ουσιαστικά από τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης.
Απέναντι σε όλα αυτά μπορούμε να βάλουμε φρένο και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται συσπείρωση στα σωματεία μας, πλαίσιο αιτημάτων και στόχοι πάλης που βάζουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Η οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και προετοιμαζόμαστε για τις αρχαιρεσίες του σωματείου μας τον Απρίλιο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ήδη πήρε απόφαση για τη συμμετοχή του σε 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στη
Γενική Συνέλευση του σωματείου το Σάββατο 27/2 10:30 π.μ. στο 2ο όροφο ΕΚΑπροκειμένου να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας μπροστά σε αυτή τη μάχη.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ