Γενική Συνέλευση Του Σωματείου την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, στις 18:30


Η κυβέρνηση προχωρεί το σχέδιο της στα εργασιακά, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, με την “πολύτιμη” βοήθεια της ΓΣΕΕ, που έσπευσε να βάλει πλάτη στο κεφάλαιο, παίρνοντας μέρος στον κοινωνικό διάλογο μαζί με τους βιομηχάνους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις. Θέλουν να χαντακώσουν ακόμα περισσότερο των βασικό μισθό και τους όρους εργασίας, ανοίγοντας τις ομαδικές απολύσεις, το λοκ άουτ.
Την ίδια στιγμή συζητούν για όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα στην απεργία επιδιώκοντας στην ουσία το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα των αγώνων. Η φοροεπιδρομή στο εισόδημα της εργατικής-λαικής οικογένειας δεν έχει τέλος, νέοι φόροι προστίθενται στους παλιούς ενώ οι συντάξεις που συντηρούν παιδιά και εγγόνια, εκμηδενίζονται.

Να ενισχύσουμε το μέτωπο του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας!

Να κάνουμε εμείς θέμα το ζήτημα των μισθών μας, των συλλογικών συμβάσεων! Να μπει στους εργασιακούς χώρους η θέση μας για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για την ΕΓΣΣΕ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα τις τελευταίας σύμβασης του 2011 (ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) που προέβλεπε βασικό μισθό στα 920 ευρώ. 
Μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων κλάδων να οργανώσουμε την πάλη μας, για αυξήσεις στους μισθούς, για αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια. Να γίνει δράση η εναντίωση απέναντι στις ατομικές συμβάσεις, στη μερική απασχόληση και στις ευέλικτες μορφές εργασίας, στις απειλές, στις απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ανπαγιωθεί η ατομική διαπραγμάτευση, η εργοδοσία θα σου δίνει ένα και θα σου παίρνει εκατό.

Δε θα παραδώσουμε το επίδομα της ανεργίας στα αφεντικά!
Προστασία για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προυποθέσεις!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόγραμμα που μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε τζάμπα χρήμα για τα αφεντικά. Αυτό το κουτσουρεμένο επίδομα των 360 ευρώ που παίρνει μόλις το 10% των ανέργων, δίνεται απλόχερα στους εργοδότες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας! Ένα επίδομα που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων μετατρέπεται σε νέα μορφή ομηρίας!
Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο στην εργοδοσία, ανοίγει φάμπρικα “οικειοθελών αποχωρήσεων” που θα βαφτίζονται στη συνεχεία προσλήψεις ανέργων, ως αποτέλεσμα των ανύπαρκτων δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν δήθεν οι εργοδότες. Γι αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος.

Ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες μας και όχι για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας

Το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει!

Να μην μάθουμε να ζούμε με τα λίγα για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να μην κάνουμε πίσω συνολικά στα δικαιώματα μας που αφορούν τον μισθό μας, την ασφάλιση μας, το ωράριο μας. Να μην υποκύψουμε στα κελεύσματα τις εποχής που λένε «να βάλουμε πλάτη» για να σωθούν οι εργοδότες  μένοντας απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και στο τέλος χωρίς δουλειά και άνεργοι!
Να μην υποχωρήσουμε στο ρεαλισμό της εποχής που θέλει χιλιάδες παιδιά έξω απ’ τους παιδικούς σταθμούς, σχολεία παρατημένα με χιλιάδες κενά, την υγεία να την πληρώνουμε χρυσάφι στα ιδιωτικά διαγνωστικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας, δυναμώνουμε το σωματείο!

Στην επίθεση απαντάμε με την οργάνωση μας στο σωματείο γιατί έχει αποδειχτεί ότι εργαζόμενος χωρίς οργάνωση είναι «φτερό στον άνεμο», αδύναμος και μόνος απέναντι στην θύελλα των μέτρων που έρχεται. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου.
Για αυτό τον λόγο η καμπάνια που έχει ξεκινήσει πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας! Στόχο έχει να ανοίξει την δουλειά του σωματείου προς τους εκατοντάδες ιδιωτικούς υπάλληλους που βρίσκονται μακριά από το σωματείο, να το μαζικοποιήσει με νέες δυνάμεις, αλλά κυρίως να βάλει νέο αίμα στης γραμμές του ταξικού κινήματος, συμβάλλοντας και με αυτόν το τρόπο στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Να γίνει συνείδηση στον κάθε εργαζόμενο, στον κάθε εργασιακό χώρο ότι το σωματείο είναι η οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του. Αποτελείται από τον κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως σε ποιον θεό πιστεύει, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Η λειτουργία του, η δράση του, η αποτελεσματικότητα του καθορίζεται από όλους εμάς τους εργαζόμενους. Από τη συμβολή του καθένα, από την παρουσία του, από την αταλάντευτη στάση στους χώρους δουλειάς. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τους θεσμούς και τη νομοθεσία. 

Κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος!

Το σωματείο δεν τα δίπλωσε στα δύσκολα, δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια! Συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, που έχει πλαίσιο και γραμμή ανυπακοής, αντεπίθεσης και οργάνωσης της πάλης κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, κατά της ΕΕ. Είναι το πλαίσιο που θέλει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, βάζει αιτήματα και στόχους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.
Με την οργάνωσή μας ενισχύουμε το σωματείο μας! Πιο οργανωμένοι, αποφασισμένοι δίνουμε τις μάχες μας ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων του κεφαλαίου και των θεσμών του. Για να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, για να πάρουμε πίσω τον πλούτο που εμείς παράγουμε! 

Όλοι Και Όλες Στην Γενική Συνέλευση Του Σωματείου

Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη  Ώρα  6:30μμ

 

Κτίριο Ε.Κ.Α.

(3ηςΣεπτεμβρίου 48β & Μάρνης  2οςΌροφος)