Για τους Εργαζόμενους της ICAP

Αθήνα 30/6/2015
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στην IcapGroup.
Συνάδελφοι το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου σας καλεί να μην υποκύψετε  στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, μπροστά και στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Το σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αθήνας καλεί κάθε συνάδελφο να μην υποχωρήσει στους εκβιασμούς, να μην κάνει πίσω από τα δικαιώματα  και τις διεκδικήσεις του.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στην «αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος», για αυτό η εργοδοσία στην Icap ξεσάλωσε, αμέσως μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών καλώντας τους εργαζόμενους :
ü Να πάρουν υποχρεωτικά άδειες “γιατί δεν υπάρχει δουλειά” όπως μας είπαν, και για τις διακοπές να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών.
ü Να πάρουν κανονική άδεια αντί για εκλογική    
ü Τους τρομοκρατεί για να ψηφίσουν με βάση τα συμφέροντα της εργοδοσίας και εμμέσως τους απειλεί ότι μπορεί να μην έχουν δουλειά από Δευτέρα 6/7.

Συνάδελφε
Το σωματείο από την πρώτη στιγμή έκανε παρέμβαση τόσο στην διοίκηση της Icap όσο και στο Υπουργείο εργασίας και στο ΣΕΠΕ όπου κατήγγειλε επίσημα το γεγονός. Η εργοδοσία δεν έδωσε σαφή απάντηση και σε πρώτη φάση ύστερα από την παρέμβασή μας είπε ότι θα δοθούν κανονικές εκλογικές άδειες.
Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου.
Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου και αιτήματα. Για ότι συμβαίνει στο χώρο εργασίας σου αμέσως έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο.
Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς.
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·         Καμία απόλυση, καμία υποχρεωτική άδεια με αποδοχές ή μη στους εργαζόμενους. Να ανακληθούν τώρα οι υποχρεωτικές άδειες.
·         Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·         Να καταβληθούν στο ακέραιο η μισθοδοσία και οι υπερωρίες.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ICAP 1/7 7 μ.μ στα γραφεία του σωματείου.


Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε!
Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι  στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!