Για το έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους σε δημοσκοπικές με τίτλο κτήσης

Ακόμα μια φορά, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων όπως και όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου, τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών, τίτλοι κτήσης και φασόν απασχόληση), ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αναλγησία και την κραυγαλέα αδιαφορία της κυβέρνησης ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

        Χιλιάδες εργαζόμενοι σε εταιρείες δημοσκοπήσεων με συμβάσεις έργου (τίτλο κτήσης) μένουμε εκτός επιδόματος 800 ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν εργάζονται από τις αρχές Μαρτίου. Οι εργοδότες μας ενημέρωσαν απλά ότι δεν μπορούν να μας δηλώσουν στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ επειδή δεν έχουμε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

        Έτσι πέρα από την ανασφάλεια για το μέλλον της έτσι κι αλλιώς επισφαλούς εργασίας μας μετά τη λήξη της καραντίνας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον φόβο της πλήρους οικονομικής ένδειας και ουσιαστικά της λιμοκτονίας των οικογενειών μας.

        Εδώ και μέρες ο αρμόδιος υπουργός απαντά με υπεκφυγές και γενικότητες στις ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το τί θα γίνει με όλους όσοι αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε με συμβάσεις έργου.

Είμαστε συνηθισμένοι στην αδιαφορία τους χρόνια τώρα!

        Εδώ και μήνες εκκρεμεί το αίτημα των εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων με Τ.Π.Υ και τίτλο κτήσης (σύμβαση έργου) και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να αναγνωριστούν ως εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

        Το πόσο φλέγον είναι αυτό το ζήτημα επιβεβαιώθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο από τις τελευταίες εξελίξεις.

Δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας!

  • Διεκδικούμε την άμεση όλων όσων εργάζονται με συμβάσεις έργου, χωρίς όρους, στο άρθρο 11 της Π.Ν.Π. της 20/3/2020 μαζί με τους υπόλοιπους μισθωτούς, ώστε να λάβουμε το έκτακτο βοήθημα.
  • Διεκδικούμε συμβάσεις αορίστου χρόνου για τους εργαζομένους στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τους υπόλοιπους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Τίποτα δεν θα σταματήσει τον αγώνα μας! Ούτε ο κορονοϊός!

Σε καραντίνα το κορμί μας, όχι το μυαλό μας!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.