Γραμματεία Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ: Για Τη Χυδαία Επίθεση Του Αν. Υπουργού Υγείας Σε Συνδικαλιστές

Το μελάνι που ξοδεύει και οι ύβρεις που εκτοξεύει, χωρίς αιδώ, ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας κ. Π. Πολάκης ενάντια σε συνδικαλιστές στον κλάδο της υγείας και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπορούν να κρύψουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς, περιθαλπόμενοι, χρόνιοι πάσχοντες, αλλά και οι υγειονομικοί που εργάζονται με όλες τις εργασιακές σχέσεις.

Δεν μπορούν να κρύψουν το τεράστιοέγκλημα που διαπράττει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζοντας επί της ουσίας την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, την πολιτική της παράδοσης  της Υγείας στα μεγάλα μονοπώλια, στις Ανώνυμες Εταιρείες, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και «μπίζνες πλαν». Ο στόχος να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας πληρώνεται κάθε μέρα από το λαό όχι μόνο με αυξήσεις εισφορών και των ιδιωτικών δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και με πρόωρους θανάτους εργατόκοσμου στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και τις παραλίες.

Η κυβέρνηση απέδειξε ότι αγωνίζεται για να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας, φτωχοποιώντας το λαό, τσακίζοντας εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιχειρηματικούς ομίλους που θησαυρίζουν εμπορευόμενοι την ασθένεια και τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό ακριβώς βαφτίζει ο κος Πολάκης «έντιμο αγώνα της κυβέρνησης» και απαιτεί πλήρη υποταγή και στράτευση σε αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό επιτίθεται στους συνδικαλιστές, γι αυτό ετοιμάζει νόμο για την κατάργηση εργατικών- συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία.

Ας το καταλάβει καλά και η κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουμε από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για σύγχρονεςδημόσιες υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας εντελώς δωρεάν για όλους, με αποκλειστική και πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα. Για μέτρα πρόληψης. Για πλήρη ανάπτυξη όλων των δομών και υπηρεσιών  σε Υγεία –Πρόνοια και να ανοίξουν όλες όσες έκλεισαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή.

Η επιθετικότητα της κυβέρνησης και τα νέα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει θα απαντηθούν αποτελεσματικά με την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης σε σύγκρουση και σε ρήξη με τη μεγαλοεργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν.