ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η  25η Νοέμβρη 2012 σημαδεύτηκε από άλλο ένα  εργοδοτικό έγκλημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 124 εργάτες, κλειδωμένοι μέσα στο χώρο δουλειάς στο Μπαγκλαντές.
Λίγους μήνες πριν, η αστυνομία είχε σκοτώσει 13 εργάτες που διαδήλωναν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης. 700 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί από τη δεκατία του ‘90 μέχρι σήμερα με την ανοχή και τη συγκάλυψη της κυβέρνησης προς τους εργοδότες.

Κράτος και εργοδοσία ενιαία επιτίθενται στην εργατική τάξη του Μπαγκλαντές και σπέρνουν το θάνατο για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των πολυεθνικών που ελέγχουν τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Το ποσοστό των εσόδων από τις εξαγωγές στα είδη κλωστοϋφαντουργίας αγγίζει το 70%. Ποσοστό που με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με βασανισμούς, με παιδική εργασία, με απλήρωτη ή ανασφάλιστη δουλειά εξασφαλίζει για την πλουτοκρατία της χώρας περισσότερα από  20 δις.
Τα εργατικά ατυχήματα, οι ελλείψεις στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι φαινόμενα σύμφυτα με τον καπιταλισμό, και όσο η ζωή του εργάτη παραμένει αναλώσιμο είδος για την παραγωγή υπεραξίας τόσο θα συνεχίζονται τα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα
Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ, σας καλούν στην εκδήλωση Αλληλεγγύης για την εργατική τάξη του Μπαγκλαντές. 
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 16/12/2012 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1).
Η Γραμματεία Μεταναστών – Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας – Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας