ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
την Κυριακή 10/4 10:30
Αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη μέσα από τις εκλογές να βγουν οι ταξικές δυνάμεις ακόμα πιο ενισχυμένες. Θα δώσει τόνο και αισιοδοξία στο κίνημα του κλάδου και της Αθήνας. Θα κλείσει τα στόματα όλων αυτών που θέλουν να βάλουν στην μπάντα τα σωματεία και το ΠΑΜΕ. Θα είναι ευκαιρία να πληγεί ακόμα περισσότερο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε ΟΙΥΕ-ΕΚΑ-ΓΣΕΕ αν εκλεγούν περισσότεροι συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ.

Τα 2 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζόμενων σε μια σειρά επιχειρήσεις. Προχωρήσαμε σε δεκάδες συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες και γενικές συνελεύσεις. Συμμετείχαμε σε όλους τους αγωνιστικούς σταθμούς του κινήματος στα μεγάλα συλλαλητήρια, τις απεργίες. Επιδιώξαμε οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας. Ιδρύσαμε σωματειακές επιτροπές (ICAP, εταιρείες δημοσκοπήσεων), ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις να οργανώνουν μαζί με το σωματείο καλύτερα τον αγώνα τους, να βάζουν εμπόδια και να προλαμβάνουν τις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών όπως για παράδειγμα απολύσεις, αλλαγές όρων σύμβασης, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως: Icap, G4S, Mondial Pol, Θεοχαράκης, Kosmocar, MetronAnalysis, IMS, Opinion, Απολυμαντική, Γενική Ανακύκλωση, Στερεά Απόβλητα κ.α. το σωματείο μπήκε μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου στις 10 Απριλίου έρχεται να κάνει τον απολογισμό της δράσης του σωματείου αυτά τα δύο χρόνια. Να θέσει τους στόχους του επόμενου διαστήματος για το πως θα οργανωθεί καλύτερα η δουλειά του σωματείου, πως θα παρεμβαίνει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς βάζοντας εμπόδια στους εργοδότες. Η αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων από περισσότερες εταιρείες θα ανοίξει πιο πολύ και την παρέμβαση του σε νέους εργασιακούς χώρους. Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση πέρα από την παρουσία του κάθε συναδέλφου ουσιαστική κρίνεται και η συμβολή του στις αποφάσεις και στα συμπεράσματα για τις μάχες που δώσαμε, στις ελλείψεις που πρέπει να καλύψει το Διοικητικό Συμβούλιο μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που έρχονται.
Ιδιαίτερα για τους νεους εργαζόμενους που οργανώθηκαν πρόσφατα στο σωματείο η συνέλευση θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύτιμης πείρας, θα αντλήσουν παραδείγματα μέσα από τη συζήτηση, από τα συμπεράσματα των αγώνων που δώσαμε σε μια σειρά διαφορετικές επιχειρήσεις. Για αυτούς τους λόγους η εκλογοαπολογιστική θεωρείται από τις κορυφαίες συλλογικές διαδικασίες της ζωής του σωματείου.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Με σχέδιο κι αποφασιστικότητα ριχνόμαστε στην προετοιμασία της 48ωρης απεργίας από σήμερα! Τα μέτρα έρχονται. Οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δε θα μείνουμε παρατηρητές στα παζάρια της κυβέρνησης με τους περιβόητους θεσμούς, την ΕΕ και το ΔΝΤ για το πώς θα μας κλέψουν και τα ελάχιστα που απέμειναν από τα δικαιώματά μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν έχουν καταφέρει να το φέρουν στη Βουλή ενώ θέλανε από το Δεκέμβρη. Εμείς το καταφέραμε, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Έχουμε βάλει και εμείς το λιθαράκι μας ως σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε αυτό, παρά τις αδυναμίες μας. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση επικυρώθηκε η απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία όποτε κατατεθεί στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Κυβέρνηση κι εργοδοσία καλλιεργούν το φόβο, την ανασφάλεια και την μοιρολατρία ώστε χωρίς αντιστάσεις να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα. Να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι για  την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία, να αποδεχτούν την συμφωνία με την ΕΕ που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες κι οδηγεί σε επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να αποδεχτούν, εν μέσω φόβου και μοιρολατρίας, το ΝΑΤΟ σε ρόλο χωροφύλακα στο Αιγαίο.
Ακόμα περισσότερο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες καλλιεργούν το έδαφος για ένταση της καταστολής, για νέα μέτρα ενάντια στην πάλη του λαού, και νέες συμμετοχές σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Η ΕΕ είναι που κλείνει τα σύνορα, είναι αυτή που καταπατά το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των προσφύγων, αυτή καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, μικρά παιδιά να ζουν πίσω απ’ τα συρματοπλέγματα, σε άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10/4
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές του Απρίλη θα αποτελέσει μια απάντηση στους εργοδότες του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων θα στείλει μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δεν είναι καθένας για την “πάρτη του”, αλλά αντίθετα συσπειρώνονται στο σωματείο που δεν τα “δίπλωσε”, δεν τα “βρήκε” ποτέ με αυτή γιατί ανήκει στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ.
Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
την Κυριακή 10/4 10:30
στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β’
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ