Καταγγελία για GEFCO GREECE

Η εργοδοσία απειλεί συνάδελφο που έχει σπάσει το χέρι του ότι αν λείψει όλες τις μέρες που δικαιούται, δεν “θα υπάρχει θέση στην εταιρεία να τον περιμένει”! Είναι τόσο προκλητικοί που είχαν το θράσος να του πουν ότι έχει δύο χέρια, άρα μπορεί να δουλέψει με το άλλο και πως το να λείπει από την εργασία του τις μέρες που υπέδειξε ο γιατρός δεν αποτελεί επαγγελματική συμπεριφορά. Μάλιστα τον κάλεσαν να πάει εκ νέου στο γιατρό και να ζητήσει ο ίδιος να κοπεί η αναρρωτική του ώστε να δείξει στην εταιρεία πόσο πολύ θέλει την εργασία του!!!

Το περιστατικό αυτό εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν είναι άσχετο από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις υπερωρίες και την πίεση για να βγουν, όπως λέει η εργοδοσία, τα “νούμερα”. Αυτή είναι η καθημερινότητα των εργαζόμενων στην εταιρεία. Δεν προκαλεί λοιπόν καμία έκπληξη ότι για τα κέρδη της δεν δίνει δεκάρα ούτε για την υγεία, ούτε για την ασφάλεια των συναδέλφων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η “GEFCO” αξιοποιεί και αυτή όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, αποθρασύνεται από τις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες.

Αυτό είναι ένα δείγμα της “ανάπτυξης για όλους” που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ στο κεφάλαιο, που συνεχίζοντας το αντεργατικό έργο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή τον λεγόμενο αναπτυξιακό νόμο για το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, βάζοντας στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, κόβοντας ξανά μισθούς και συντάξεις.

Καμία ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκφοβισμούς! 

Για μας, μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, αποτελέσματα, προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Γι’ αυτό σε καλούμε:

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες που θα έρθει το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή!

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα