Παρέμβαση στην Κεντρική Υπηρεσία Του ΣΕΠΕ για ΜΚΟ Praksis

Η Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Praksis προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 10/12, σε παρέμβαση και καταγγελία στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Αθήνα για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών 3μηνών στους εργαζόμενους στη ΜΚΟ Praksis. Ορίστηκε η διενέργεια εργατικής διαφοράς για τις 20 Δεκέμβρη, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα της καταβολής των μισθών.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΜΚΟ για λουκέτο στις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτών ανηλίκων ως την 1/1/2019 βρίσκει τους εργαζόμενους απλήρωτους και αντιμέτωπους με την ανεργία και μάλιστα σε περίοδο εορτών, χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση από την εργοδοσία για τους μισθούς που οφείλονται. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, πετιούνται στο δρόμο ανήλικα προσφυγόπουλα, χωρίς επίσης καμία μέριμνα για να διασφαλισθεί η στέγαση τους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποκαλυπτική για το ρόλο των ΜΚΟ, τον illustration και επικοινωνιακό “ανθρωπισμό” που πουλάνε. Διαχρονικές είναι οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις πλάτες τις ΕΕ μπουκώνουν με δισεκατομμύρια ευρώ τις διάφορες ΜΚΟ για να διαχειρίζονται το προσφυγικό, αντί να δημιουργήσουν κρατικές δομές φιλοξενίας με μόνιμη και σταθερή δουλεία για τους εργαζόμενους και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν άμεσα θέση τόσο για το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας όσο και για το τι μέριμνα θα ληφθεί για τα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Καλούμε τους συναδέλφους στη ΜΚΟ Praksis σε κλιμάκωση και σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Praksis, την Τετάρτη 12/12, 13:00