Παρωδία η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ – Η εργοδοσία κάνει κουμάντο στην Ομοσπονδία (VIDEO)

Σε διαρκή ετοιμότητα ενάντια σε κάθε προσπάθεια για πραγματοποίηση Συνεδρίου της ΟΙΥΕ με εργοδότες και μπράβους καλεί η ΔΑΣ ΟΙΥΕ με αφορμή και τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη της ΔΑΣ πραγματοποίησαν κινητοποίηση καταγγέλλοντας τις δυνάμεις της πλειοψηφίας.

(Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του ΔΣ της ΟΙΥΕ οι: Θανάσης Γκώγκος μέλος της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, Ντίνα Γκογκάκη μέλος της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Άχμετ Μουσταφά μέλος της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Μάκης Τσεκούρας μέλος της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο «Praktiker» και Νίκος Τζώρτζης μέλος της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικού Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας).

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΙΥΕ για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ αναφέρει τα εξής:

Αίσχος! Μετά τη χθεσινή αθλιότητα της αναγγελίας Συνεδρίου χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας κάλεσαν σήμερα το πρωί Διοικητικό Συμβούλιο με διαδικασία fast track! Ένα ΔΣ για τα μάτια του κόσμου, χωρίς καμία απολύτως απόφαση!

Δεν κρατούν ούτε τα τυπικά προσχήματα!

Είναι πλέον καθαρό πως η εργοδοσία κάνει κουμάντο στην Ομοσπονδία!

Με εισήγηση του προέδρου-εργοδότη της ΟΙΥΕ, οι δυνάμεις της ομάδας Βασιλόπουλου και της ΠΑΣΚΕ και με απούσα τη ΔΑΚΕ, αποφάσισαν Συνέδριο στις 6-7 Μάρτη στο ξενοδοχείο “Stanley” και αν δεν επιτευχθεί απαρτία, νέο συνέδριο στις 12-13 Μάρτη! Δηλαδή επαναληπτικά συνέδρια σε εργάσιμες μέρες, μεσοβδόμαδα και προφανώς ώρες γραφείου! Συνέδριο που όπως και στις γενικές συνελεύσεις που κάνουν (όποτε και αν κάνουν) να είναι προσιτό στους διευθυντικούς μηχανισμούς τους.

Στο ΔΣ δεν ανέφεραν τίποτα άλλο απολύτως! Καμία λεπτομέρεια, καμία παραπέρα ενημέρωση που αφορά ένα μεγάλο πανελλαδικό σώμα. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνουν στα σωματεία-μέλη της ΟΙΥΕ και τους εκατοντάδες αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα, που τους καλούν σε 4 μέρες να αφήσουν δουλειές και σπίτια για να έρθουν σε ένα νέο συνέδριο-παρωδία, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί τίποτα τεχνικό. Είναι προφανές ότι έχουν κάνει όλες τις συλλογικές διαδικασίες παιδική χαρά, για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς συνδικαλιστική επιβίωση.

Μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν απάντησαν σε τίποτα!

Η ΔΑΣ τοποθετήθηκε καθαρά στο ΔΣ (μόνο αυτή) αναφέροντας πως Συνέδριο της εργοδοσίας δεν πρόκειται να γίνει! Παράλληλα στο ΔΣ που είναι και το συλλογικό όργανο που όλα πρέπει να συζητούνται, η ΔΑΣ έθεσε αρκετά ερωτήματα για το πρόσφατο συνέδριο της ΟΙΥΕ που όμως δεν δόθηκε καμία απολύτως απάντηση. Όπως φαίνεται, αυτές οι δυνάμεις έχουν διαπαιδαγωγηθεί να λειτουργούν με τα likes των social media και να συζητούν τις αποφάσεις αγκαζέ με την εργοδοσία.

  1. Μέσα στο Συνέδριο και από τα λεγόμενα αυτών των δυνάμεων, υπήρχαν δύο ομάδες μπράβων. Δεν απάντησαν στην ερώτηση “ποιος τους έφερε και πόσα τους πλήρωσαν”. Δεν απάντησαν στην ερώτηση “με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου έφεραν ομάδες προστασίας”, όταν από τα ΔΣ ως τις Εκτελεστικές Επιτροπές δεν είχε αναφερθεί οτιδήποτε. Δεν απάντησαν στην ερώτηση “ποιοι ήταν αυτοί οι δήθεν αγανακτισμένοι εργαζόμενοι” που αποδεικνύεται εύκολα και ονομαστικά πως είναι από το ένα γραφείο που έφερε φουσκωτούς.
  2. Δεν απάντησαν στην ερώτηση “με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου, δόθηκαν κάρτες αντιπροσώπων από την προηγούμενη μέρα (Παρασκευή 22/2)”, παραβιάζοντας τη διαδικασία πιστοποίησης των συνέδρων. Την ίδια τη μέρα του συνεδρίου έλειπαν πάνω από 100 κάρτες αντιπροσώπων. Και έχουν το θράσος αυτές οι δυνάμεις να καταγγέλλουν κλοπές καρτών και να κάνουν και μηνύσεις.
  3. Δεν απάντησαν στην ερώτηση “με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου βγαίνουν ανακοινώσεις μέσω mail για τον ορισμό νέου Συνεδρίου”, εκδίδονται ανακοινώσεις-non papers της ΟΙΥΕ σε social media.
  4. Οι συγκεκριμένες δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν συνεχές μπρος – πίσω όσον αφορά τις συνδρομές των σωματείων για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και τάχα μετρούσαν μέχρι και το τελευταίο ευρώ λέγοντας πως το ταμείο της ΟΙΥΕ είναι στο μηδέν! Μάλιστα ζήτησαν και πήραν δάνειο από τη ΓΣΕΕ ύψους 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Σήμερα, δεν απάντησαν στην ερώτηση “ποιο σεντούκι θα ανοίξει και από πού” για να προσπαθήσουν να επιβάλουν την εργοδοσία στις γραμμές μας και να καθορίσουν τους συσχετισμούς.

Μέσω social media, αλλά και μέσα στο ΔΣ, αναφέρουν απίστευτες δικαιολογίες και εκφράσεις προκειμένου να φέρουν ξεδιάντροπα την εργοδοσία στο συνέδριο, θέλοντας να νομιμοποιήσει η ίδια την παρουσία της. Με αλαζονεία και θράσος, χαρακτηρίζουν τους διευθυντές ως μισθωτούς εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας που ανελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Δεν λένε κουβέντα για την παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή πώς αυτός ο διευθυντικός μηχανισμός κυρίως από τα super market και τους ναυτιλιακούς παρουσιάζεται καθολικά οργανωμένος στα σωματεία – μηχανισμούς.

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως αυτός ο διευθυντικός μηχανισμός αποτελεί την απόφαση της εργοδοσίας για να εισέλθει μέσα στα σωματεία. Κάνουν τάχα τους ανήξερους και μιλούν με αναίδεια για ελεύθερη βούληση των εργαζομένων όταν το διευθυντικό δικαίωμα έφτασε στο σημείο μέσα στα δεκάδες καταστήματα να έρχεται ως απειλή, εκβιασμός και πίεση προς τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους, σε αρχαιρεσίες των σωματείων/μηχανισμών-φαντασμάτων. Και αυτό οι εργαζόμενοι το ξέρουν καλά… Και δυστυχώς αυτά τα στοιχεία έχουν αφήσει αποτύπωμα για τις βρωμιές τους!

Έχουν το συνεχές θράσος να μιλάνε για διευθυντικό μηχανισμό των 100-200 ευρώ παραπάνω στους μισθούς, όταν σε καταστάσεις ψηφισάντων, ΔΣ και αντιπροσώπους δεσπόζουν goldenboys των επιχειρηματικών ομίλων, επιτελικά στελέχη των επιχειρήσεων μέχρι και πρόεδροι ΑΕ. Ειδική περίπτωση είναι ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ με εμπλοκή σε πάνω από μία επιχειρήσεις και παράλληλα με εμπλοκή σε αυτές και άλλων αντιπροσώπων που θα έρχονταν στο συνέδριο της ΟΙΥΕ. Προφανώς και αυτές θα συστάθηκαν για το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στο καζίνο του Ρίο.

Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!

Όπου κι αν γίνει το Συνέδριο, ό,τι κι αν κάνουν, θα είμαστε απέναντί τους!

Όλα στο φως! Για συνέδρια εργατών μακριά από εργοδότες και μπράβους!

Για συνέδρια εργατών που θα συζητούν για τα προβλήματα των εργαζόμενων, για τις διεκδικήσεις, για τις ανάγκες τους!

Για σωματεία ζωντανά, μαζικά, ταξικά, για την ανασύνταξη του εργατικού -συνδικαλιστικού κινήματος!

Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο, τους υπαλλήλους γραφείου, τις καθαρίστριες, κάθε εργατικό σωματείο που δεν δέχεται να καθορίζεται η τύχη του εργατικού κινήματος από την εργοδοσία, σε διαρκή ετοιμότητα ενάντια σε κάθε προσπάθεια που θα κάνουν αυτές οι δυνάμεις για πραγματοποίηση Συνεδρίου με εργοδότες και μπράβους!

Κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο, κανένας αντιπρόσωπος δεν επιτρέπεται να κρατήσει ουδετερότητα στις παραπάνω αθλιότητες! Είναι χρέος και καθήκον να ξεμπερδεύουμε με τους εργοδότες και τα τσιράκια τους!

Έξω από τα σωματεία η εργοδοσία!