Συσκεψη της Επιτροπής Εργαζομένων ΜΚΟ, Σάββατο 13 Απρίλη, 11:00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στις ΜΚΟ

Μετά από την συγκλονιστική απεργία στις 28 Φλεβάρη, συνεχίζουμε με νέα απεργία στις 17 Απρίλη.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια, για πραγματικές και όχι αυξήσεις κοροϊδίας στους μισθούς μας!

Γιατί το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» αφορά και εμάς, τους εργαζόμενους στις ΜΚΟ. Είναι η καθημερινή μας πραγματικότητα σε δομές, προγράμματα. Δεν κρύβεται πίσω από το μπαλάκι της μετάθεσης ευθυνών μεταξύ διοικήσεων ΜΚΟ – υπουργείου, πίσω από υπουργικές αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Κράτος και ΜΚΟ δουλεύουν μαζί. Σχεδιάζουν από κοινού την κοινωνική πολιτική, τις υπηρεσίες ασύλου και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Οι ΜΚΟ έχουν πάρει εργολαβία το προσφυγικό, την πρόνοια και την υγεία, χρηματοδοτούνται αδρά ώστε σταδιακά να απαλλαγεί το κράτος από την ευθύνη του στους παραπάνω τομείς.

Ξεπλένουν την ΕΕ και τις ευθύνες της για τους πολέμους, τη φτώχεια, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ξοδεύει 8.6 δις. Για την αγορά F35 και τη στήριξη των πολέμων των ΕΕ- ΝΑΤΟ σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Με αυτά τα χρήματα θα λειτουργούσαν 2000 νέα δημοτικά σχολεία και 70 νέα Νοσοκομεία!

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δουλειά με μπλοκάκι, εθελοντές, εργαζόμενους που κάνουν τα πάντα και είναι συνέχεια stand-by, μισθοί ψίχουλα, ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Παράλληλα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την λογική που καλλιεργούν οι διοικήσεις των ΜΚΟ, ότι «έτσι είναι και δεν αλλάζει, τα συμφώνησες όταν υπέγραψες, εδώ δεν μπορείτε να διεκδικείτε».

Τίποτα από αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί κανονικότητα στη δουλεία μας! Η πείρα μας δείχνει πως η μαζική κινητοποίηση και διεκδίκηση, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές κατακτήσεις. Δεν είμαστε οικογένεια με την εργοδοσία – εργολάβους των ΜΚΟ ούτε συνεργάτες!

Γιατί εκεί που οι αλλού βλέπουν νούμερα, εμείς βλέπουμε ανθρώπινες ζωές, που θέλουμε να τις φροντίσουμε και να τις στηρίξουμε. Παλεύουμε για τις ανάγκες προσφύγων, μεταναστών, ασθενών και ωφελούμενων.

Συζητάμε στις 13 και απεργούμε στις 17 Απρίλη . Κλιμακώνουμε τη δράση μας με αιτήματα :

• Άμεση καταβολή δεδουλευμένων . Καμία καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας.

• Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους

• Στελέχωση όλων των δομών με το απαραίτητο προσωπικό

• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης

• Δομές αποκλειστικά δημόσιες στην ευθύνη του κράτους

Σάββατο 13 Απρίλη, 11:00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη

Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά

Attachments