Σχόλιο του Γραφείου τύπου του ΠΑΜΕ για τον χαιρετισμό του υπουργού εργασίας στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.

Ας προβληματιστούν οι εργαζόμενοι: Όταν ο υπουργός εργασίας της τρικομματικής κυβέρνησης εκθειάζει την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τον επισιτισμό τουρισμό που μειώνουν μισθούς και μεροκάματα και ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα.

Όταν το υπαλληλικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων πανηγυρίζει για την παράδοση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης στην κερδοφορία τους.
Όταν τα κόμματα της συγκυβέρνησης προεκλογικά τους έταζαν όχι άλλες μειώσεις μισθών και μεροκάματων και τώρα αποδείχτηκε άνθρακες ο θησαυρός.
Όταν οι εργοδότες, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι δυνάμεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ όλοι μαζί με μια φωνή χτυπούν την εργατική τάξη και τα συμφέροντα της.
Όταν όλοι μαζί θέλουν να υπάρχει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και τα μονοπώλια χωρίς καμιά αντίσταση να κάνουν το έργο τους που είναι η ληστεία του ιδρώτα της εργατικής τάξης.
Όταν αποδίδουν στους αγώνες των εργαζόμενων το κλείσιμο επιχειρήσεων που είναι  αποτέλεσμα του καπιταλιστικού  ανταγωνισμού.
Όταν προσπαθούν να πείσουν ότι η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων θα κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Αυτόνομης παρέμβασης που πρόσφατα στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ομονοούσαν όλοι μαζί στην υπογραφή συμβάσεων με μειώσεις μισθών στο όνομα της πραγματικότητας και του ρεαλισμού.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και την εργατική τάξη να μην επιτρέψουν να εφαρμοστούν στους χώρους δουλειάς αυτές οι επαίσχυντες συμφωνίες. Να μην αποδεχτούν τη λογική να μάθουμε να ζούμε με όλο και λιγότερα. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Με την πάλη τους, με ενότητα και αλληλεγγύη να ανατρέψουν το ξεπούλημα και την παράδοση των συλλογικών συμβάσεων στις μυλόπετρες της ανταγωνιστικότητας και της λογικής να πληρώσουν την κρίση. Να πετάξουν από το σβέρκο τους τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.