Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη Απεργούμε

 
Απεργούμε Ενάντια στην επίθεση σε κατώτερο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες
 
Θέλουν να σαρώσουν τα πάντα, να μην μείνει τίποτα όρθιο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ που, με ζητούμενο τη συμφωνία, ώστε να κλείσει η δεύτερη «αξιολόγηση». Η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει την εικόνα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» απέναντι σε όσα απαιτεί κυρίως το ΔΝΤ σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της παρουσιάζουν ως «σκληρούς» και «αμετακίνητους» τους δανειστές.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τέτοιου είδους «παραστάσεις» που τις έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν και γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει. Η συμφωνία θα κλείσει κάπου «στη μέση», με δεδομένη την αποφασιστικότητα κυβέρνησης – «κουαρτέτου» να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση. Στην πραγματικότητα, παίζεται το γνωστό παιχνίδι με τον γάιδαρο του Χότζα, έτσι ώστε να εμφανιστεί σαν «επιτυχία» της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης το έτσι κι αλλιώς αντιλαϊκό- αντεργατικό της αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση κρύβει συστηματικά όπως άλλωστε έκαναν λίγο – πολύ και οι προηγούμενες, ότι με «θεσμούς», τους «δανειστές» βρίσκονται στην ίδια μεριά του τραπεζιού, έχουν κοινή βάση και στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων, των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτών οι «απαιτήσεις» περιλαμβάνονται μέσα στα μέτρα των μνημονίων τους και οι «διαφωνίες» τους αφορούν ζητήματα ξένα για τους εργαζόμενους.
Τώρα, χωρίς να χαθεί χρόνος οργανώνουμε αποφασιστική – αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση με 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Στην επίθεση Κυβέρνησης- ΕΕ απαντάμε με οργάνωση και αγώνα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, θα κερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, θα μπλοκάρουμε την νέα επίθεση.
Να χαράξουμε νέους δρόμους, για τους νέους αγώνες, με πιο ισχυρό σωματείο.