Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας Καταγγέλει την Απόλυση του συν. Δ. Κερασιώτη, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αθηνάς καταγγέλλει στους εργαζομένους και τα σωματεία – συνδικάτα τις Αθήνας την επιχείρηση AP SUPPLIES & MEDIAπου παράνομα και εκδικητικά προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου Δημήτρη Κερασιώτη, μέλους της διοίκησης του σωματείου, με την προκλητική και απαράδεκτη δικαιολογία ότι  ήταν “τυπικός στην δουλειά του”!!!

        

Συγκεκριμένα ο συνάδελφος την Δευτέρα το πρωί ενημερώθηκε από τον εργοδότη ότι απολύεται με την αιτιολογία ότι δεν δίνει το “κάτι παραπάνω στην δουλειά”, πράγμα που για την εργοδοσία σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ.
Χαρακτηριστικό των όσων “αποδίδονται” στον συνάδελφο είναι ότι σε τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ του σωματείου ο εργοδότης έφερε ως παράδειγμα το ότι ο συνάδελφος δούλεψε μόνο της 3 από της 4 υπερωρίες που του ζητήθηκαν, πράγμα που τον καθιστά μη παραγωγικό!!!
Μάλιστα ήταν τόσο “μη παραγωγικός” που τον περασμένο Γενάρη ο συγκεκριμένος εργαζόμενος πήρε bonusπαραγωγικότητας!!!
Οι εργοδότες του κλάδου δεν θέλουν να έχουν αγωνιστές εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. Προσπαθούν να απαλλαγούν απ’ αυτούς, αλλά και από τα ταξικά συνδικάτα, τους αγωνιστές συνδικαλιστές, γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η συνεπής αγωνιστική στάση και δράση μέσα στο χώρο δουλειάς μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες, οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης του συνάδελφου είναι ξεκάθαρος, τον απέλυσε γιατί  ήθελε ατελείωτες ώρες δουλειάς, για  την συμμετοχή, την δράση του και την εκλογή του στο ΔΣ του σωματείου, την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις (απεργίες – συλλαλητήρια).
Με την  απόλυση του συναδέλφου επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία θέλει να καθαρίσει τους χώρους δουλειάς από εργαζομένους – συνδικαλιστές που αντιστέκονται στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με μέτρα που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την  καθημερινή ζωή του κάθε εργαζομένου και της οικογένειάς του.  Μέτρα που αποσκοπούν στο να βάλουν εμπόδια στην δράση των σωματείων, την επαφή των συνδικάτων και των εκλεγμένων συνδικαλιστών με τους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία κ.α.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του.
Απαιτούμε να πάρει πίσω η εργοδοσία την απόλυση του Δημήτρη Κερασιώτη
Η Διοίκηση