Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα τον εργαζομένων στον ΟΠΑΠ

Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ και στο επιχειρησιακό τους σωματείο.  Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις, την απόφαση για  στάση εργασίας  την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, 10:00 πμ με 12:00, για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο ΟΠΑΠ έχει διαχρονικά πρωτοστατήσει στην εφαρμογή των ελαστικών μορφών κακοπληρωμένης εργασίας, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρεί διευρύνοντας το και η σημερινή.

Η εντατικοποίηση, οι μισθολογικές ανισότητες, οι προσχηματικές απολύσεις για “χαμηλές αξιολογήσεις”, οι ατομικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών είναι η “κανονικότητα”, που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Στην επιδίωξη του ΟΠΑΠ να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, να επιβληθεί στους ανταγωνιστές του, τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν “αναχρονισμό” και “παθογένειες”, όπως πολλές φορές έχει διατυπώσει, σε πλήρη συμφωνία με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση.

Η σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, ο σταθερός εργάσιμος χρόνος και η κατοχύρωση ελεύθερου χρόνου για μας και τις οικογένειες μας, είναι ζήτημα καθημερινού και επίμονου αγώνα, είναι υπόθεση δική μας και των σωματείων μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ, συνολικά όλες οι μάχες που δίνουμε καθημερινά σε κάθε χώρο δουλείας, είναι επιτακτικό να ενωθούν απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου, απέναντι στις κυβερνήσεις τους, σε παλιά και νέα μέτρα και να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας και τη ζωή που μας αξίζει.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018