Άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στην εταιρία ΔΗΩ. Να μη γίνει καμία απόλυση.

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Οι οφειλές δεδουλευμένων είναι πάγια τακτική για τον Οργανισμό ΔΗΩ εδώ και χρόνια. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες και προβλήματα στις ζωές των παλιών εργαζομένων που είναι με παγωμένους μισθούς από το 2012, αλλά και των νέων που εργάζονται με 600-700€. Η ψαλίδα δεν κλείνει ποτέ και οι οφειλές είναι κατά μέσο όρο 4-10 μήνες!!

Και σα να μην έφτανε αυτό, με αφορμή τον κορονοϊό, η εταιρεία έκανε χρήση των ευνοϊκών για εκείνη διατάξεων για αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, έθεσε σε αναστολή 12 εργαζόμενους, χρησιμοποίησε την τηλεργασία. Και τελικά τώρα απολύει τους 3 από τους 12 εργαζόμενους που έθεσε σε αναστολή, που είναι και από τους πιο χαμηλόμισθους.

Για τα ζητήματα αυτά ζητήσαμε συνάντηση με το ΔΣ του Οργανισμού και πήραμε αρνητική απάντηση.

Δεν μας κάνει εντύπωση, γιατί προφανώς είναι βολικό για τον κάθε εργοδότη να έχει απέναντί του τον κάθε μεμονωμένο εργαζόμενο αντί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Είμαστε στην αρχή νέας καπιταλιστικής κρίσης. Η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο δύσκολη. Η κυβέρνηση για το λόγο αυτό παίρνει τα μέτρα της, γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και φέρνει για ψήφιση αυτές τις μέρες νόμο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Μεγάλες και μικρές εταιρείες ακολουθούν με μεγάλη ευλάβεια το καινούριο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που έρχεται να προστεθεί στο παλιό. Και πάντα το πρόσχημα είναι “για να πάει καλά η εταιρεία” ή “για να μπορεί να υπάρχει η εταιρεία”. Αλλά τελικά με εμάς τους εργαζόμενους τι γίνεται; Βγαίνουμε χαμένοι τόσο στην ανάπτυξή τους όσο και στην κρίση τους! Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα! Όταν είμαστε μόνοι, είμαστε και πιο αδύναμοι, όσο καλοί εργαζόμενοι και αν είμαστε. Η δύναμη είναι στην πάλη με τα σωματεία μας.

Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας! Οργανωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!

Απαιτούμε

–  Άμεση εξόφληση των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών

–  Καταβολή των μισθών κάθε μήνα χωρίς καθυστερήσεις

–  Άμεση ανάκληση των απολύσεων