Ήρθε το Φθινόπωρο στην ICAP και Βρέχει Απολύσεις

Συνάδελφοι της ICAP,

Η «καλή» εργοδοσία της ICAP που «νοιάζεται για μας» και μας έχει με μισθούς των 300 και 500 ευρώ έφερε τα πρωτοβρόχια ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Η εργοδοσία προσπάθησε ακόμη μια φορά -αλλά αποτυχημένα- να παίξει τον ρόλο του μάγου που εξαφανίζει τον εργαζόμενο, χωρίς να το καταλάβει κανείς! H ICAP προσπάθησε ξανά να προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς να ακουστεί «κιχ» αντίδρασης, όπως τόσο καιρό που απέλυε κόσμο και οι συνάδελφοι τους το μάθαιναν την άλλη μέρα που έβλεπαν την άδεια καρέκλα.

Η παρουσία της επιτροπής εργαζομένων ICAP, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας δες τους επέτρεψε να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Όμως παρόλα αυτά έχουμε πάλι συναδέλφους, οι οποίοι αφού έλιωσαν για μήνες ή χρόνια πάνω στα ακουστικά για 300 ευρώ, τώρα τους λένε ότι «δεν είναι παραγωγικοί» και τους πετάνε στα σκουπίδια.

Οι απολύσεις ταυτόχρονα σημαίνουν νέο γύρο τρομοκρατίας, νέες απειλές για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μέχρι να μας κάνουν να βλέπουμε τους «στόχους» και στον ύπνο μας. Και όταν οι στόχοι επιτευχθούν, τότε θα ξεκινήσει νέος γύρος. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή τη κατάσταση; Είμαστε εργαζόμενοι. Μας θέλουν σκλάβους!

Συνάδελφοι, η πείρα των τελευταίων μηνών έχει δείξει ότι η αντίδραση των εργαζομένων, η συσπείρωση στον Σύνδεσμο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είναι αυτό που φοβάται η εργοδοσία. Αυτός είναι ο λόγος που εργοδότες και Κυβέρνηση ετοιμάζουν νέο νόμο για την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Αυτό είναι ο λόγος που θέλουν να απαγορέψουν το δικαίωμα μας να Απεργούμε και να Οργανωνόμαστε.

Όμως και σε αυτές τις συνθήκες, στην τριμερή Συνάντηση του Συνδέσμου με την ICAP στην Επιθεώρηση Εργασίας, που έγινε τον Σεπτέμβρη η ICAP, παρά τα συνεχή εμπόδια που βάζει στη δράση μας, αναγκάστηκε να κάνει κάποιες μικρές υποχωρήσεις. Όμως αυτό που πραγματικά φοβάται είναι η μαζική, οργανωμένη δράση των εργαζομένων. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να δώσουμε απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις απολύσεις και στην εντατικοποίηση της εργοδοσίας

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ