Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην εκδικητική απόλυση πρωτοπόρου εργαζομένου στη Vodafone

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου, μέλους του ΣΕΤΗΠ, στη Vodafone.

Ο συνάδελφος ενημερώθηκε ότι απολύεται – “λήγει η σύμβαση του” μέσω τηλεφώνου από το HR του δουλεμπορικού που τον νοικιάζει στη Vodafone. Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν φυσικά τα νούμερα που δήθεν δεν ήταν ικανοποιητικά κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται καν από τα στατιστικά του! Του ζητήθηκε μάλιστα να πάρει την άδεια του και να μην πάει στη δουλειά, προκειμένου να μην “ξεσηκώσει” τους υπόλοιπους εργαζόμενους με την άδικη απόλυση του.
Ο συνάδελφος είχε ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τις μειώσεις των διαλειμμάτων, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να κινητοποιηθεί μεγάλη μερίδα των εργαζόμενων. Άνοιγε σταθερά αντιπαράθεση με την εργοδοσία και έβγαινε μπροστά για να υποστηρίξει τους συναδέλφους του. Ήταν οργανωτής του αγώνα, καλούσε όλους τους εργαζόμενους να γραφτούν στο Σωματείο τους και να παλέψουν με τη γραμμή των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ μέσα στο κίνημα, των μόνων δυνάμεων που πραγματικά μπορούν να τρομάξουν την εργοδοσία.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο και στους εργαζόμενους στη Vodafone, σε ότι κινητοποιήσεις αποφασίσουν να προχωρήσουν μέχρι να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση.