Αλληλεγγύη στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δημοσίων σχολείων, για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, με την απεργία στις 31 Μάρτη.
Οι καθαρίστριες των σχολείων παραμένουν εδώ και μια δεκαετία σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων τόσο με τη σημερινή κυβέρνηση όσο και με τις προηγούμενες. Η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται κάθε Σεπτέμβρη στον «αέρα» και μόνο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πιέζουν τις κυβερνήσεις ώστε στο παρά ένα, να τις παρατείνουν.
Τα αιτήματατα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, είναι επίκαιρα και αναγκαία. 
Ο αγώνας των εργαζόμενων στην καθαριότητα μας αφορά όλους, ως γονείς που έχουμε τα παιδιά μας στα δημόσια σχολεία και χρειαζόμαστε για να είναι καθαρά τα σχολεία να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους. Να μην είναι κριτήριο το κόστος που αποτυπώνεται σε προϋπολογισμούς οργανισμών, υπουργείων, της ΕΕ. 
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την Αλληλεγγύη του στην Απεργία των εργαζομένων στα Δημόσια Σχολεία στις 31 Μάρτη και απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.