Ανακοίνωση-Απόφαση του ΔΣ για το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. 11/7


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Φέρνουν νέα μέτρα πτώχευσης και εξαθλίωσης των εργαζόμενων! Έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα κάνοντας αφόρητη τη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Είναι καθήκον και χρέος των εργαζομένων να απαντήσουμε με ξεσηκωμό. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα! Πιο συγκεκριμένα συζητούν και προωθούν:
  • Νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να ρίξουν και άλλο τον κατώτερο μισθό. Συζητούν για μισθούς των 350 ευρώ.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων.
  • Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που δεν αφορά εργαζόμενους μόνο στο εμπόριο.
  • Την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
  • Νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.
  • Απολύσεις στο Δημόσιο και κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών με άμεσες συνέπειες και υποβάθμιση δομών της υγείας και της παιδείας.
  • Την υποβάθμιση και συρρίκνωση των ασφαλιστικών ταμείων όπως του ΙΚΑ με δικαιολογία τα ελλείμματα που οι ίδιες οι αστικές κυβερνήσεις δημιούργησαν.  Δεν πρέπει να τηρούμε στάση αναμονής. Χρειάζεται δράση και αντεπίθεση.
Να πάρει απάντηση η αντεργατική πολιτική!
Δεν αρκεί, η αγανάκτηση και η οργή! Δε φτάνει το αναθεμάτισμα, η μιζέρια της καταγραφής και περιγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς και στη ζωή μας.
Οργανώνουμε την πάλη μας, σε κάθε γραφείο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Όσο παρατηρούμε τα μέτρα αναμένοντας το τέλος τους ή επενδύουμε τις ελπίδες σε μια διαφορετική κυβέρνηση που θα λειτουργεί στα ίδια πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος, οι συνέπειες θα πολλαπλασιάζονται, η επίθεση θα βαθαίνει!
Αυτήν την πολιτική τη στηρίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, νέος και ανερχόμενος. Είναι δεμένος στο άρμα της ανταγωνιστικότητας, των μειώσεων των μισθών, των αγώνων εκτόνωσης. Είναι εκπρόσωποι του κεφαλαίου στις γραμμές των εργατών. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να παλέψουν για τα προβλήματα των εργαζόμενων.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους στα γραφεία και στους τόπους δουλειάς να δώσουν ταξική απάντηση στα νέα μέτρα, με συλλαλητήριο, οργάνωσης, αλληλεγγύης, προετοιμασίας του επόμενου βήματος.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση που διοργανώνει
η γραμματεία του ΠΑΜΕ Αττικής
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ, στις 8:00 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(προσυγκέντρωση σωματείου 7.30μμ στην πλ. Κάνιγγος)

)