Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των εκλογών του σώματειου

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις εκλογές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Από αυτή τη μάχη που δόθηκε βγαίνουμε πιο πολλοί, πιο δυνατοί για να αποτελέσει το σωματείο στήριγμα στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα!

Η εγγραφή στο σωματείο και η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, ιδιαίτερα από νέους και νέες που εργάζονται σε μεγάλους ομίλους και χώρους, όπως στην ICAP, τις εταιρίες ψηφιοποίησης, security, τον ΟΠΑΠ κλπ. και παρά την προσπάθεια των εργοδοτών να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή, είναι αποτέλεσμα της δράσης του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα, τις μάχες που έδωσε μαζί με τους εργαζόμενους στους χώρους για τους μισθούς, το ωράριο, τις συμβάσεις, τις απολύσεις, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Από την δράση αυτή μάλιστα ξεπήδησαν και δύο νέα σωματεία, αυτό των εργαζομένων στις ΜΚΟ και στην ICAP.

Οι συνάδελφοι που ψήφισαν και βγήκαν μπροστά για την ενίσχυση του σωματείου μπορούν να αποτελέσουν τη φωνή του, να γίνουν  οργανωτές στην προσπάθεια για να παλέψουμε από καλύτερη θέση για όσα οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη. Εκτιμάμε ότι από καλύτερη θέση μπορούμε να παλέψουμε ώστε να δημιουργηθούν νέα σωματεία σε χώρους, να ανέβει η οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ Για ΔΣ Για ΟΙΥΕ & ΕΚΑ
Ψήφισαν: 583 566
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία 540 (11 έδρες) 525 (8 αντιπρόσωποι για ΕΚΑ / 6 για ΟΙΥΕ)
Αγωνιστική Συσπείρωση 27 (0 έδρες) 24 (0 αντιπρόσωποι για ΕΚΑ & ΟΙΥΕ)
Άκυρα – Λευκά 15-1 16-1

Αμέσως μετά τις εκλογές συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τους συναδέλφους που εκλέχθηκαν, στο οποίο υπήρξε ανανέωση κατά 55%, με την συντριπτική πλειονότητα να εργάζεται σε μεγάλους χώρους δουλειάς και το 45% να αποτελείται από εργαζόμενες γυναίκες. Στην πρώτη συνεδρίαση του, το ΔΣ εξέλεξε ως νέα πρόεδρο την συνάδελφο Ελένη Πολυχρονίδου, εργαζόμενη στην ICAP.

Το επόμενο διάστημα το σωματείο θα πάρει πρωτοβουλίες στους διάφορους χώρους και κλάδους για τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Προβλήματα που δεν θα λυθούν από τα διάφορα show και πανηγύρια που στήνουν η κυβέρνηση μαζί με τους βιομήχανους και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ήδη το σωματείο μας, αμέσως μετά τις εκλογές, έχει πραγματοποιήσει κινητοποίηση και παρέμβαση για την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου από την ICAP. Μπροστά μας έχουμε τις δεκάδες απολύσεις που σχεδιάζουν στις ψηφιοποιήσεις, τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν σε μια σειρά χώρους δουλειάς.

Μπροστά μας έχουμε και την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, με την κυβέρνηση να φέρνει νέα ένταση της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και την παραπέρα στήριξη της πολεμικής οικονομίας, με πάνω από 11 δις ευρώ πλεόνασμα από την φοροληστεία των εργαζομένων, 21 δις ευρώ για επενδύσεις στην πολεμική οικονομία, 5% του ΑΕΠ σε ΝΑΤΟϊκους εξοπλισμούς και πάνω από 73 δις έμμεσους και άμεσους φόρους, τους οποίους κάτα 95% πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Την ίδια ώρα οι τράπεζες των δισεκατομμυρίων κερδών δεν θα πληρώσουν φόρο και οι εφοπλιστές θα «ταϊστούν» με 300 εκατομμύρια για να κάνουν τα καράβια τους «πράσινα».

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο προϋπολογισμό συμμετέχοντας στην συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 16 Δεκέμβρη στις 18:30 στο Σύνταγμα.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά τις διεκδικήσεις μας για:

  • Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος έκτρωμα για 13 ώρες δουλειά! Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ξηλώνουν το 8ωρο, επιβάλλουν την ευελιξία και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των τριετιών, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012-2024.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι ζωές μας δεν είναι κόστος.
  • Καμία θυσία για τις ανάγκες της «πολεμικής οικονομίας». Λεφτά για μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.
  • Να ξεμπερδεύουμε με τα συνδικαλιστικά στηρίγματα εργοδοτών και κυβερνήσεων, με τη γραμμή της υποταγής και της σιωπής που προωθεί η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.