ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΑΣ G4S CASH SOLUTIONS

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας καμία σχέση δεν έχουν με την καθημερινότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και τα λαικά στρώματα. Το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις στον κλάδο των security θα είναι ραγδαίες με νέες αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις μεγάλες εταιρίες security (Πυρσός, Brinks, G4S, ISS) έβαλαν “φαρδιά πλατιά” την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να μη χαθούν θέσεις εργασίας όπως έλεγαν. Την πραγματικότητα τη βιώνουμε όλοι μας με συνεχή μείωση των μισθών, επέκταση των συμβάσεων των ωρομίσθιων και απολύσεις.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ-ΧΑ) έκανε ό,τι έπρεπε για να φτάσουν σήμερα οι παλαιότεροι να αμείβονται με 35-40% μειωμένο μισθό, να υπάρχουν συνάδελφοι πολλών ταχυτήτων, π.χ. 400-450 € και άλλοι με μεικτό μισθό 280 €. Το Διοικητικό Συμβούλιο δε συνεδριάζει παρά τις εξελίξεις και την προσπάθεια της ΔΑΣ. Η πλειοψηφία του ΔΣ είναι σε “ανοιχτή επικοινωνία” με την εργοδοσία. Αυτό το αποδεικνύουν όχι μόνο τα Δ.Σ. από τη σύστασή του εδώ και ένα χρόνο (βλ. πρακτικά Δ.Σ.), αλλά και η μεθόδευση, στην περίπτωση της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, πέρσι το καλοκαίρι. Εμείς αυτό το διάστημα που πέρασε, αλλά και παλαιότερα, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας (με βάση τις δυνάμεις μας) να αποτρέψουμε αυτήν την εξέλιξη και να παρθούν αποφάσεις των συναδέλφων μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Ευθύνες υπάρχουν και στην ΕΚΕ(ΣΥΡΙΖΑ) που αποτελεί τη δευτερη δύναμη. Από τη μια η ΕΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έβαζε τη λογική του μικρότερου κακού-μικρότερης μείωσης και την αναποτελεσματικότητα των αγώνων που αποτελεί γραμμή της ΟΜΥΠΑΕ και από την άλλη περίμενε τι απόφαση θα πάρει η πλειοψηφία του ΔΣ. Πρόταση μας είναι και παραμένει και με αφορμή τις νέες μειώσεις που φέρνει η εργοδοσία να γίνει ανοιχτό ΔΣ με συμμετοχή των συναδέλφων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ως παράταξη  που δρα και παλεύει μέσα από τις γραμμές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Π.Α.ΜΕ. λέμε καμιά μείωση και επαναφορά των μισθών πριν τις μειώσεις ως βάση διαπραγμάτευσης.
Συνάδελφοι πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις αναστολές. Χρειάζεται από πλευράς μας να συσπειρωθούμε και να οργανώσουμε άμεσα την απάντησή μας. Επιπλέον χρειάζεται να απομονώσουμε τους συνδικαλιστές που λειτουργούν στο πλευρό της εργοδοσίας, που υπονομεύουν τους αγώνες. Συσπειρωθείτε στη ΔΑΣ, οργανωθείτε στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας για να παλέψουμε ακόμα πιο ισχυροί για αυτά που μας αξίζουν. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς συναδέλφων από τη G4S θα αποτελέσει μια πρώτη απάντηση.
Εμείς ως ΔΑΣ, παίρνοντας πρωτοβουλία για ακόμη μια φορά, καλούμε τους συναδέλφους οδηγούς, συνοδούς, καταμετρητές, τεχνικούς ΑΤΜ, κοντρολιέρηδες, υπευθύνους κεντρικών σταθμών να συμμετέχουν στη σύσκεψη της παράταξης της ΔΑΣ που θα γίνει στο ΕΚΑ, Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β & Μάρνη, στον 3ο όροφο, την Κυριακή 27/4/2014 και ώρα 10.00 π.μ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.
Η πρόσκληση να φτάσει παντού. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.
Δ.Α.Σ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ