ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τη Δευτέρα 20/5 18:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Σωματείου με εργαζόμενους του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου και μέλη της Λαϊκής Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου στο Πεδίον του Άρεως . Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου: 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ουΔιαμερίσματος καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου που έχει απολύσει και συνεχίζει να έχει απλήρωτους του εργαζόμενους. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τωρινό. Πολλοί από τους συναδέλφους του Πανελληνίου είτε έχουν απολυθεί χωρίς αποζημίωση και διεκδικούν να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις τους και τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η Διοίκηση, είτε είναι σε διαδικασία επίσχεσης εργασίας και διεκδικούν και αυτοί τα δεδουλευμένα τους.

Ταυτόχρονα στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν και αποφάσεις δικαστηρίου που έχουν επιδικάσει τα συγκεκριμένα ποσά και ο Πανελλήνιος αρνείται να τα καταβάλει. Επίσης οι εργαζόμενοι που εργάζονται αυτή τη στιγμή στον Πανελλήνιο είναι απλήρωτοι μέχρι και 8 μήνες.

Καλούμε τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στον Πανελλήνιο, τους αθλητές, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Πανελληνίου για το δικαίωμα τους στη δουλειά με αξιοπρέπεια. Ο καθένας γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν οι άνεργοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, όταν ταυτόχρονα πρέπει να πληρωθούν τα χαράτσια, τα δάνεια, η υγεία, η διατροφή, η μόρφωση και ο αθλητισμός των παιδιών. Οι γονείς γνωρίζουν τις θυσίες που χρειάζεται να κάνουν για να παρέχουν στα παιδιά τους την οικονομική δυνατότητα να αθλούνται σε οργανωμένες εγκαταστάσεις. Οι αθλητές όλων των ηλικιών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου είναι εκατοντάδες. Ο Πανελλήνιος χωρίς εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια!  
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος και το Π.Α.ΜΕ θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζόμενων του Πανελληνίου με κάθε τρόπο. Απαιτούμε:
Ø                  Την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.
Ø                  Να δοθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων που είναι σε επίσχεση για να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους.
Ø                  Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στον Πανελλήνιο και είναι απλήρωτοι.