Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου: Δυναμώνουμε το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα-Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Με Μια Φωνή – Μια Γροθιά οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Βροντοφώναξαν:

Δυναμώνουμε το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα-Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ
Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου του Σαββάτου 22 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι των γραφείων, ανωνύμων εταιριών, δημοσκοπικών, σεκιούριτι κ.α. αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την επαναβεβαίωση της Συμμετοχή του Σωματείου στις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
Η Απόφαση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση και επικρότηση της πρώτης απόφασης του Σωματείου, για συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, του οποίου το Σωματείο μας αποτελεί ιδρυτικό μέλος από τον Απρίλη του 1999. Αυτή η απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση της κατεύθυνσης ενδυνάμωσης του αγώνα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη σύγκρουση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Αυτή η απόφαση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν ήταν μια τυπική επικύρωση, όπου απλώς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Σωματείου μας στο ΠΑΜΕ. Αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας διεξοδικής και ουσιαστικής συζήτησης για το πως το Σωματείο θα γίνεται καθημερινά καλύτερο στη δράση του, ώστε στην πράξη να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, στο δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. Ήταν αποτέλεσμα ουσιαστικής συζήτησης της ανάγκης ενδυνάμωσης του σωματείου, της μαζικοποίησης του, της οργάνωσης μέσα σε κάθε μεγάλη εταιρεία αλλά και σε κάθε μικρή επιχείρηση και γραφείο, της συσπείρωσης δυνάμεων σε ταξική κατεύθυνση. Η ενίσχυση της δράσης που δεν περιορίζεται στο στόχο να αντιμετωπίσει την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά έχει στον προσανατολισμό της την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ, τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων, της ανάκτησης των απωλειών των τελευταίων χρόνων.
Ταυτόχρονα η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τους αντιπροσώπους του Σωματείου που θα πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 19-20 Νοέμβρη στο ΣΕΦ.
Στη Γενική Συνέλευση επίσης συζητήθηκε η δράση του σωματείου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και ιδιαίτερα ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα Εργασιακά, όπως αυτά σκιαγραφούνται από το πόρισμα των «ειδικών».  Στην κατεύθυνση αυτή πάρθηκε απόφαση για Απεργία στις 24 Νοέμβρη.