Γενική Συνέλευση Κυριακή 4 Νοέμβρη, 10.30 πμ – Στις 14 Νοέμβρη Απεργούμε

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 πμ

(στα γραφεία του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β)

ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Η Απεργία στις 14 Νοέμβρη είναι μια ευκαιρία να εκφραστεί αγωνιστικά η απάντηση μας στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, στα ψέματα και τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όταν μιλάει για επαναφορά, υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε.

Στην πραγματικότητα, διατηρεί όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εφαρμόζοντας το νόμο Βρούτση της ΝΔ για τον κατώτερο μισθό, απορρίπτοντας στη Βουλή την πρόταση νόμου 530 συνδικάτων για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, των κλαδικών συμβάσεων και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Υπενθυμίζουμε στους πιο καλόπιστους ότι πρόκειται για το νόμο που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, και τώρα τον εφαρμόζει χέρι χέρι με τη ΝΔ, καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η κυβέρνηση θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια, την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση», την «ανεργία», δηλαδή με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμα και αυτή η αύξηση των 20-30 ευρώ το μήνα που υπόσχεται η κυβέρνηση θα εξανεμιστεί, αφού με την αύξηση του αφορολόγητου θα φύγουν τα διπλά από τις τσέπες μας. Επιπλέον, ο ΣΕΒ και οι εργοδοτικοί φορείς απαιτούν η αύξηση να γίνει σταδιακά και με τέτοιο τρόπο ώστε “να μην προκληθούν ισχυρά σοκ στην αγορά”, ζητώντας μάλιστα να νομοθετηθεί η κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες, που ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη μείωση του μισθού μας, καθώς οι εισφορές είναι κομμάτι του.

Την περίφημη επιστροφή στην “κανονικότητα”, που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση, την ζούμε στο πετσί μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς των διακοσίων ευρώ, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, απληρωσιά, απολύσεις, ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τρομοκρατία για όποιον σηκώνει κεφάλι. Ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό και αθλητισμό, εξοντωτική φορολόγηση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Αυτό είναι το τίμημα που πληρώσαμε για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, αυτό είναι το τίμημα που θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε στην ανάπτυξη για να θησαυρίζουν με κέρδη οι εργοδότες.

Μπροστά στην κόλαση που βιώνουμε καθημερινά, στις παράτες περί “κανονικότητας” και της ανάγκης για κερδοφορία των επιχειρηματιών που αντηχούν στα αυτιά μας από κυβέρνηση και εργοδοσία, υψώνουμε τις δικές μας ανάγκες, λέμε πως τώρα ήρθε η ώρα να βγούμε εμείς στο προσκήνιο.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική επιθετικότητα που εκφράζεται με παραπέρα πετσόκομμα στους μισθούς, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, τις καθημερινές απειλές και την τρομοκρατία για όποιον διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων.

  • Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.

  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 πμ

(στα γραφεία του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β)

ΟΡΓΑΝΩΣΗΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

14 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30, ΟΜΟΝΟΙΑ