ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Οι εργάτες του Σικάγο το 1886 δείχνουν και σήμερα το δρόμο. Η αντίσταση, η ανυπακοή, η απειθαρχία, η ταξική σύγκρουση αποτελούν όπλα των εργαζόμενων για να μετρήσουν κατακτήσεις προς όφελός τους, για να δημιουργήσουν τη δική τους εξουσία και οικονομία. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Χρειάστηκαν αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με την μεταφορά ως “μέρα αργίας” της πρωτομαγιάς στοχεύει στον εκφυλισμό της.  Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας και διεκδίκησης. Δε θα περάσει! Φοβάται η κυβέρνηση και η εργοδοσία τους αγώνες που θα ξεσπάσουν από τα οξυμένα προβλήματα που οι ίδιοι προκαλούν για αυτό και θέλει να μετατρέψει την πρωτομαγιά σε αργία, σε μνημόσυνο. Θέλουν να μεταφέρουν την πρωτομαγιά για να δουλέψουν τα μαγαζιά, όπως λένε, λες και έχει λεφτά ο κόσμος για να ψωνίσει.
Η 1η Μάη είναι απεργία, είναι μέρα αγώνα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήδη έχει πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. την ίδια μέρα 10:30 στο Σύνταγμα. Καλούμε τους συναδέλφους μας να κάνουν την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής τους. Να επικαιροποιήσουν τα μηνύματά της με βάση τις σημερινές συνθήκες, με αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 
Ταυτόχρονα κυβέρνηση, τρόικα, εργοδοσία θέλουν να τσακίσουν τις συμβάσεις, να μειώσουν και άλλο τον κατώτατο μισθό. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης των επενδύσεων, για να μη γίνουμε “Κύπρος” όπως λένε, θέλουν να νομιμοποιήσουν τους μισθούς των 300 και 400 ευρώ. Ανοίγει και πάλι η κουβέντα για την Κυριακάτικη αργία με σκοπό κυβέρνηση και εργοδότες να την καταργήσουν. Οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών και η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς αυξάνονται. Πρόσφατα παραδείγματα από χώρους που καλύπτει το σωματείο αποτελούν η ICAP, ο Θεοχαράκης.
Τα τελευταία γεγονότα με τη δολοφονική επίθεση μπράβων των τσιφλικάδων στους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα καταδικάστηκαν άμεσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, από το Π.Α.ΜΕ. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Απαιτείται να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία. Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας οργανώνει πλατιά σύσκεψη με εργαζόμενους μετανάστες από τις εταιρείες ανακύκλωσης την Κυριακή 28/4 11:00 π.μ. με θέμα “Οργάνωση της απεργίας της 1ης Μάη” στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Κανένας μόνος του!
Απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να είναι ένα κίνημα μαζικό, ισχυρό και ταξικά προσανατολισμένο που θα απαντάει με αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς, που θα συντονίζει τη δράση σωματείων και λαϊκών επιτροπών, που θα σταματάει τα μέτρα πτώχευσης του λαού. Κίνημα που θα στέκεται κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ, στις φωνές της ταξικής συνεργασίας και των κοινωνικών διαλόγων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Το Διοικητικό Συμβούλιο το Σωματείου με απόφαση του καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/4 6:00 στο 2ο όροφο του ΕΚΑ όπου θα προβληθεί video αφιέρωμα για την πρωτομαγιά και θα συζητήσουμε:
  • Την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς
  • Τις εξελίξεις στους χώρους δουλειάς που καλύπτει το σωματείο
  • Τις εξελίξεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της ΕΓΣΣΕ
  • Την ανάπτυξη αλληλεγγύης του σωματείου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ