ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Μιας και η θητεία του ΔΣ λήγει τις επόμενες μέρες το σωματείο μας έπειτα από 2 χρόνια θα προχωρήσει στην εκλογοαπολογιστική γενική του συνέλευση και στις αρχαιρεσίες του. Τις επόμενες ημέρες θα καταλήξουμε και στην ημερομηνία της συνέλευσης των μελών.
Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε πως από τώρα θα σχεδιάσουμε την επιτυχία των εκλογών. Αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη μέσα σε αυτή την κατάσταση να βγουν οι ταξικές δυνάμεις ακόμα πιο ενισχυμένες θα δώσει τόνο και αισιοδοξία στο κίνημα του κλάδου και της Αθήνας. Θα κλείσει τα στόματα όλων αυτών που θέλουν να βάλουν στη μπάντα τα σωματεία και το ΠΑΜΕ. Θα είναι ευκαιρία να πληγεί ακόμα περισσότερο ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Τα 2 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζόμενων σε μια σειρά επιχειρήσεις. Προχωρήσαμε σε δεκάδες συσκέψεις , εξορμήσεις και περιοδείες και γενικές συνελεύσεις. Συμμετείχαμε σε όλους τους αγωνιστικούς σταθμούς του κινήματος στα μεγάλα συλλαλητήρια, τις απεργίες. Επιδιώξαμε οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας. Ιδρύσαμε σωματειακές επιτροπές(ICAP, εταιρείες δημοσκοπήσεων) ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις να οργανώνουν μαζί με το σωματείο καλύτερα τον αγώνα τους, να βάζουν εμπόδια και να προλαμβάνουν τις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών όπως για παράδειγμα απολύσεις, αλλαγές όρων σύμβασης, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως : Icap, G4S, Mondial Pol, Kosmocar, Metron Analysis, IMS, Opinion, Απολυμαντική, Γενική Ανακύκλωση, Στερεά Απόβλητα κ.α. το σωματείο μπήκε μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους.
Έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών του σωματείου μας. 

Από τη μια η επίθεση στα δικαιώματα μας θα ενταθεί άμεσα με το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό νομοσχέδιο που φαίνεται ότι θα φέρει η κυβέρνηση, αλλά και στη συνολική κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Όσον αφορά το ασφαλιστικό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν έχουν καταφέρει να το φέρουν στη Βουλή ενώ θέλανε από το Δεκέμβρη. Εμείς το καταφέραμε, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Έχουμε βάλει και εμείς το λιθαράκι μας ως σωματείο σε αυτό παρά τις αδυναμίες μας. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση επικυρώθηκε η απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία όποτε κατατεθεί στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα λοιπόν μέσα από τις εκλογές καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουμε αποφασιστική απάντηση κλιμάκωσης στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δημιουργούμε εμπόδια, τους στριμώχνουμε. Δοκιμάσαμε όλα τα μείγματα, όλες τις κυβερνήσεις και προκοπή δεν είδαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε εμπιστοσύνη στην δική μας δύναμη, στην δύναμη του αγώνα μας ενάντια σε εργοδότες, κόμματα που τους υπερασπίζονται, ενάντια στην ΕΕ. Κλιμακώνουμε τη δράση μας λοιπόν το επόμενο χρονικό διάστημα για να μη περάσει το νομοσχέδιο και συνδυασμένα ενισχύουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές το σωματείο.
Από την άλλη το χρονικό πλαίσιο που θα διεξαχθούν οι εκλογές ορίζεται στον απόηχο των συνεδρίων της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ και λίγο πριν το συνέδριο του ΕΚΑ όπου είναι σημαντικό να βγουν ενισχυμένες απέναντι στον εργοδοτικο-κυβερνητικό συνδικαλισμό οι ταξικές δυνάμεις. Το Μάη θα έχουμε το συνέδριο του ΕΚΑ όπου σε αυτό θα σταλούν αντιπρόσωποι από τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιήσει το σωματείο μας τον Απρίλη. Να μη χαρίσουμε κανένα εργαζόμενο. Να προσπαθήσουμε μέχρι και τελευταία στιγμή να γραφτεί και να ψηφίσει ο κάθε συνάδελφος στο σωματείο. Να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σωματείο που κατά απόλυτη πλέον πλειοψηφία το ΔΣ του συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ.
Η πορεία προς την εα γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες θέλουμε να δεθεί με την προσπάθεια μαζικοποίησης του σωματείου μας, ενίσχυσης των δεσμών και δράσης σε χώρους δουλειάς, ιστορικής μνήμης, ενίσχυσης του επιπέδου των μελών και της επιχειρηματολογίας, αφορμή για ένταση και της πολιτιστικής δράσης του σωματείου.
Η οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες
Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου, που η ημερομηνία της θα οριστεί άμεσα, έρχεται να κάνει τον απολογισμό της δράσης του σωματείου αυτά τα δύο χρόνια. Να θέσει τους στόχους του επόμενου διαστήματος για το πως θα οργανωθεί καλύτερα η δουλειά του σωματείου, πως θα παρεμβαίνει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς βάζοντας εμπόδια στους εργοδότες. Οπότε η αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων από περισσότερες εταιρείες θα ανοίξει περισσότερο και την παρέμβαση του σε νέους εργασιακούς χώρους. Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση πέρα από την παρουσία του κάθε συναδέλφου ουσιαστική κρίνεται και η συμβολή του στις αποφάσεις και στα συμπεράσματα για τις μάχες που δώσαμε, στις ελλείψεις που πρέπει να καλύψει το διοικητικό συμβούλιο μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που έρχονται.
Ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους που οργανώθηκαν πρόσφατα στο σωματείο η συνέλευση θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύτιμης πείρας, θα αντλήσουν παραδείγματα μέσα από τη συζήτηση, από τα συμπεράσματα των αγώνων που δώσαμε σε μια σειρά διαφορετικές επιχειρήσεις.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ