Καταγγελία για κρούσματα κρατικής καταστολής

Αθήνα, 14/11/2018

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τα αυξανόμενα περιστατικά παρέμβασης των κατασταλτικών μηχανισμών και της αστυνομίας στο εργατικό κίνημα.

Η παρουσία ασφαλίτη στο συνέδριο του ΕΚΘ, η εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, οι εισαγγελείς και πρωτοδίκες που ζητάνε στοιχεία από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης μια μέρα πριν την απεργία, το σημερινό κρούσμα όπου ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα της απεργιακής περιφρούρησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ούτε “τυχαία” ούτε “μεμονωμένα” μπορούν να χαρακτηριστούν.

Φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επεξεργασμένο σχέδιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται, να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια που βάζουν τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους στα μεταμνημονιακά πανηγύρια της “δίκαιης ανάπτυξης” με το “Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας”, τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς.

Καλούμε τα μέλη και τους συναδέλφους μας να καταδικάσουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του δικαιώματος μας στην οργάνωση και τη συλλογική διεκδίκηση.

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην Απεργία 28 Νοέμβρη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ