Να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην MM Publications

Εν μέσω πανδημίας, οι εργοδότες σε όλους τους κλάδους, και στον χώρο των εκδόσεων, έχουν πάρει από την κυβέρνηση το πράσινο φως για να φορτώσουν όλες τις συνέπειες της στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτό κάνουν αυτές τις μέρες όλοι οι εργοδότες, που έχουν αποθρασυνθεί από τις παροχές της Κυβέρνησης με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και όλους το αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια! Σε πολλά βιβλιοπωλεία κι εκδοτικούς έχουμε ήδη αναστολές συμβάσεων, «εκ περιτροπής» εργασία, έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής κι εντατικοποίηση στις αποθήκες, «προτροπή» να λάβουν τώρα ένα μεγάλο μέρος της κανονικής άδειας τους κα. Επίσης χιλιάδες είναι οι απολύσεις σε όλη την Ελλάδα με την μορφή «οικειοθελούς αποχώρησης» ή λήξης συμβάσεων. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους και πραγματοποιεί παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς.

Πιο συγκεκριμένα στον Όμιλο της ΜΜ Publications:

  • Ήδη έχουν ενημερώσει συναδέλφους ότι δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που σημαίνει ότι πολλοί θα μείνουν, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, άνεργοι.
  • Ήδη εφαρμόζουν την εκ περιτροπής εργασία σε αποθήκες , όπου οι εργαζόμενοι χρεώνονται την κανονική τους άδεια όσες ημέρες δεν εργάζονται.
  • Ήδη ανακοίνωσαν ότι τα κουπόνια (διατακτικές), που οι ίδιοι παρουσιάζουν ως δήθεν «παροχή – συμπλήρωμα στον χαμηλό μισθό», θα δοθούν «σε επόμενη φάση».
  • Ήδη εφαρμόζουν την τηλεργασία, μετατρέποντας τα σπίτια των εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους, χωρίς μάλιστα να παρέχουν σε όλους τον αναγκαίο εξοπλισμό όπως οφείλουν.

Αυτά εφαρμόζουν ήδη! Γι’ αυτό η εργοδοσία αρνήθηκε να απαντήσει στον  Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, όταν σε παρέμβαση του ζήτησε επίσημα να ενημερωθεί για όσα εφαρμόζονται και για όσα διαδίδονται από στελέχη της εταιρίας, ζητώντας να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Η εργοδοσία ήθελε να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για όσα υλοποιεί, ώστε να τα αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του! Μάλιστα  κατέφυγε σε απαράδεκτους εκβιασμούς για να προωθήσει τα σχέδια της, με την απειλή ότι αν δεν δεχτούμε νέες θυσίες θα προβεί στην μη ανανέωση συμβάσεων – δηλαδή σε απολύσεις  συναδέλφων!

Η αγωνία των εργαζομένων για το παρόν και το μέλλον να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Κανείς μόνος του στην ολομέτωπη επίθεση, τώρα απαιτείται όσοι ποτέ να οργανωθούμε στα κλαδικά μας Σωματεία. Γιατί στις πλάτες των εργαζομένων με τους χαμηλούς μισθούς & τις απλήρωτες υπερωρίες ή τις μερικώς πληρωμένες με το απαράδεκτο καθεστώς των κουπονιών, με το να λιώνουν το καλοκαίρι και να παγώνουν το χειμώνα στις αποθήκες, γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης ένας εκδοτικός κολοσσός με πάνω από 300 εργαζόμενους, 7 θυγατρικές, νέα αποθήκη & κτήρια, άνοιγμα σε νέες αγορές κι εξαγωγές σε δεκάδες χώρες! Στις ίδιες πλάτες των εργαζομένων θα φορτωθεί η νέα κρίση που θα ακολουθήσει.

Δυναμώνουμε τη φωνή και τη διεκδίκηση μας για να μη χάσει κανείς την δουλειά του, τα δικαιώματά του:

  • Να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου – Καμία απόλυση!
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ωράρια, παροχές)!
  • Να δοθούν τα απαραίτητα σε όλους που εργάζονται με τηλεργασία!
  • Να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους, ιδιαίτερα στις αποθήκες!
  • Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού.
  • Στηρίζουμε έμπρακτα όποιον συνάδελφο έχει ανάγκη.

Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση & διεκδίκηση, για να μην μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα! Γινόμαστε μέλη στα  σωματεία μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΒΙΒΛΙΟ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας & του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Επικοινωνία με την ΕΑ εργαζομένων στο Βιβλίο  6948330003 epitropivivlio@gmail.com