ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-4 ΟΚΤΩΒΡΗ-1ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των άνεργων και των λαϊκών στρωμάτων στο σύνολό τους δε θα χουν σταματημό. Δε θα αφήσει απ’έξω νέους και παλιούς εργαζόμενους. Ετοιμάζουν νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση. Επιπλέον συρρίκνωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας , συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στη λειτουργία των σωματείων.
Μόνη απάντηση αποτελεί η οργάνωση των εργαζόμενων με όρους ταξικής σύγκρουσης. Λύση στα προβλήματά μας θα δώσουμε μόνο εμείς με τη συλλογική μας πάλη. Κανένας σωτήρας καμιά κυβέρνηση, ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όποτε προκύψει, δε θα αλλάξει την κατάσταση προς όφελος των εργαζόμενων. Ποτέ στην ιστορία η εργατική τάξη δεν κέρδισε κατακτήσεις, δεν πήρε μέτρα πίσω χωρίς να υπάρχουν εργατικές κινητοποιήσεις. Να μην τους αφήσουμε σε “χλωρό κλαρί”, είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή.

Ταυτόχρονα με την επίθεση στα δικαιώματά μας αυξάνεται η κερδοφορία των μεγάλων ΑΕ. Μια σειρά επιχειρήσεις όπου εργάζονται ιδιωτικοί υπάλληλοι αύξησαν τα κέρδη τους τσακίζοντας μισθούς, καταργώντας ωράρια και συμβάσεις. Οι απολύσεις υπαλλήλων με καλύτερες συμβάσεις και με χρόνια προυπηρεσίας σε μια σειρά επιχειρήσεις όπως η G4S, ο Θεοχαράκης και η Icap και ταυτόχρονα η πρόσληψη πιο χαμηλόμισθων, ή και ωρομίσθιων υπαλλήλων είναι στην ημερήσια διάταξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα και μέσα στο καλοκαίρι το σωματείο έδωσε μεγάλες μάχες με τους συναδέλφους μετανάστες από την εταιρεία Γενική Ανακύκλωση απαιτώντας και καταφέρνοντας να πληρωθούν ένα μέρος των δεδουλευμένων τους. Ωστόσο το πρόβλημα με την εργοδοσία στη Γενική Ανακύκλωση συνεχίζεται κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική τη συνέχιση της πάλης μας εκεί. Επιπλέον σε μια σειρά χώρους όπως οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι. Σε άλλες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και χωρίς ωράριο. Στις εταιρείες security πολλοί συνάδελφοι εργάζονται με ωράριο λάστιχο και απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς να τηρούνται και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στην εργασία. Στις εταιρείες δημοσκοπήσεων οι εργαζόμενοι πληρώνονται πρακτικά με το κομμάτι, με μισθό-ψίχουλα χωρίς καμιά σταθερότητα όποτε οι εταιρείες κάνουν έρευνες.
Από όλα αυτά προκύπτει ότι χρειάζεται να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι που δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα, οι εργαζόμενες γυναίκες μητέρες, οι συνάδελφοι που έχουν συμβάσεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μετανάστες στον κλάδο.
Να ορθώσουμε τείχος προστασίας για τους άνεργους. Να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον  στα χέρια μας.
  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Υπογραφή τώρα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στο 751 ευρώ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις στη κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας.
  • Υπογραφή εκ νέου της κλαδικής σύμβασης της παροχής υπηρεσιών, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους χωρίς μειώσεις και με τις αυξήσεις που προέβλεπε.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων-όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
Από αυτό τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι που δουλεύουν 5μηνα προγράμματα, οι εργαζόμενες γυναίκες μητέρες, οι συνάδελφοι που έχουν συμβάσεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μετανάστες στον κλάδο.
Να ξεπεράσουμε αδυναμίες και αναστολές. Να ξεκόψουμε από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό όπου αυτός παρεμβαίνει. Οι πλειοψηφικές δυνάμεις σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΙΥΕ δηλαδή η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ(Αυτ. Παρέμβαση-ΜΕΤΑ) ήταν απέναντί μας ξεπούλησαν δικαιώματα και συμβάσεις.
Χρειάζεται τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας παντού σε όλες τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Κατακτήσεις χωρίς εμάς για εμάς δεν πρόκειται να προκύψουν. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να οργανωθούμε στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας να έρθουμε κοντά ο ένας συνάδελφος με τον άλλον. Να συζητήσουμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα μας, όχι μόνο για να διασφαλίσουμε αυτά που έχουμε, αλλά και για να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα.
Χωρίς εμάς στις επιχειρήσεις τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει, για αυτό έχουμε τη δύναμη.
Απαντάμε με:
·        ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 28/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ 2ο ΟΡΟΦΟ
·        4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014 – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11Π.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ
·        1ηΝΟΕΜΒΡΗ 2014 – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12Π.Μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ